Artem Domashnikov
Artem Domashnikov
Fresh Blood Lost in the City
Pokój Carlosa
Nie Lut 04, 2018 12:00 am
First topic message reminder :

Pokój Carlosa - Page 6 E1064c5ef4eede2823c27fb9a60bddf4

Carlos Ahtatbi
Carlos Ahtatbi
Re: Pokój Carlosa
Czw Lut 08, 2018 9:01 pm
Co tam tylko chcesz.
Od razu się do niego przytulił i wyściskał.
- Ty naprawdę jesteś księciem. Takim prawdziwym, niepodrabianym! – pociągnął nosem i popatrzył na niego z zaszklonymi oczami. Wódka zaczynała działać… - Tylko do mnie wróć. – i znowu wtulił się w niego i wyściskał. Puścił kiedy Artem zaczął się ruszać. Pomachał mu na jakże długie pożegnanie i zaczekał aż wyjdzie… Od razu dopadł słoik i przegryzł wódkę makaronem. Kiedy Artem wrócił, Carlos kucał przed drugim blejtramem i zamalowywał to czego jeszcze nie zdążył.
Artem Domashnikov
Artem Domashnikov
Czw Lut 08, 2018 9:14 pm
Spiął się nieco, czując jak ten się do niego przytula, jednak po chwili zaśmiał się i poklepał go po głowie.
- Chyba nieee jestem. - parsknął cicho i nie mogąc przestać chichotać, odmachał mu i wyszedł z pokoju.
Wrócił do pomieszczenia z marchewką w buzi, oraz dwoma butelkami i paczką żelków w dłoniach. Napoje położył na ziemi i rzucił Carlosowi słodycze.
- Ne wedzałem szy lubisz machewki. - wyseplenił i ugryzł warzywo. Oparł się o ścianę i obserwował co robi mężczyzna.
Carlos Ahtatbi
Carlos Ahtatbi
Czw Lut 08, 2018 9:31 pm
Odwrócił do niego głowę i patrzył na niego jak wchodzi do pokoju, jednocześnie malując dalej. Przerwał kiedy opakowanie poleciało w jego stronę.
- Dzięki!... Lubię wszystko co jest jedzeniem. – uśmiechnął się i otworzył paczkę. Od razu wziął kilka i wcisnął sobie do buzi. – Chcesz też? – wyciągnął rękę w jego stronę, by się częstował.
Kiedy zamalował co miał, wstał do sztalugi i przyjrzał się czy podmalówka Artema już wyschła.
- Ona się jeszcze świeci? Czy mi się wydaje? – zapytał sam siebie i poszedł nalać sobie alkoholu – No to teraz… Spróbuj wyznaczyć gdzie będzie padało światło, czyli weźmiesz trochę mniejszy pędzel i przykryjesz zieloną farbą niektóre fragmenty. Zrób tego dużo i nie przejmuj się… Nalać ci jeszcze?
Artem Domashnikov
Artem Domashnikov
Czw Lut 08, 2018 10:40 pm
Przełknął marchewkę i odchrząknął cicho.
- Będę pamiętać. - zaśmiał się - Nie dzięki, mam swoje. - uniósł nieco warzywo.
Podszedł do swojego płótna i słuchał wszystkiego co mówił Carlos, w międzyczasie jedząc marchew. Wybrał mały pędzel i pokrył go zieloną farbą. Popatrzył chwilę na obraz, starając się wyobrazić gdzie, co powinno być i zaczął delikatnie wyznaczać małe fragmenty.
- Poproszę. - uśmiechnął się lekko, nie odrywając wzroku od swojej pracy. Powoli dodawał kolejne elementy, aż w końcu odsunął się mrużąc oczy. - Tyle powinno wystarczyć.
Carlos Ahtatbi
Carlos Ahtatbi
Pią Lut 09, 2018 12:36 am
Nalał do szklanek i zmieszał z napojem. Patrzył na Artema i popijał sobie. Podszedł dopiero gdy skończył. Podał mu alkohol i spojrzał na płótno. Od razu przekrzywił głowę i zaczął się nad czymś zastanawiać.
- Dobra… Za mało tego, ale to dobrze. Wyjdzie ci bardziej precyzyjnie… Znaczy i tak musisz to wszystko powiększyć, ale zaraz powiem ci jak. – wziął inny pędzel i umoczył go w błękicie. Do kilku plam domalował cień, następnie zmieszał na palecie zieleń i niebieski. Szybko pokrył nim parę plam, które miały za duży kontrast.
- Dokończ tak jak ja. Postaraj się szybko, póki farba nie wyschła. – oddał mu pędzel i ze szklaneczusią poszedł sprawdzić czy pierwsze płótno nadaje się na nałożenie kolejnej warstwy.
Artem Domashnikov
Artem Domashnikov
Pią Lut 09, 2018 4:28 pm
Uśmiechnął się z wdzięcznością i odebrał od niego szklankę. Od razu upił trochę alkoholu i westchnął cicho. Obserwował, jak Carlos wyczynia jakąś magię przy jego obrazku. Starał się zapamiętać wszystko, krok po kroku, by później odwzorować to chociaż w najmniejszym stopniu.
- Jaaaaaasne... - uniósł lekko brew i zabrał się do malowania. Wychodziło mu to nieco koślawie, jednak nie zmienia to faktu, że był z siebie dumny. Co jakiś czas spoglądał na mężczyznę, uśmiechając się delikatnie, by po chwili znów zając się swoim płótnem.
Carlos Ahtatbi
Carlos Ahtatbi
Pią Lut 09, 2018 4:50 pm
Podczas gdy Artem nie wołał Carlosa, ten zajmował się nakładaniem kolejnej warstwy. Wychodziło mu sprawnie, chociaż te wszystkie maziaje… Cóż, jeszcze w żaden sposób nie przypominały tego co na obrazku. Wypił wszystko co miał w szklance i usiadł po turecku. Wielce zmęczony nakładał coraz to nowe kolory. Farby było tak dużo, że w pewnym momencie zaczął wręcz nią rzeźbić obraz na płótnie. W pewnym momencie wstał i podejrzał Artema.
- I jak?
Artem Domashnikov
Artem Domashnikov
Pią Lut 09, 2018 7:32 pm
Gdy skończył, odsunął się od sztalugi i zaczął przyglądać się pracy Carlosa. Westchnął cicho i wypił nieco alkoholu, nie odrywając wzroku od jego płótna.
- Chyba nie ma tragedii. Tak mi się wydaję. - wzruszył ramionami, patrząc nie reakcję mężczyzny. - Wydaje mi się, że jeszcze nie do końca chwytam to całe... Rozblendowanie barw, tak? - podrapał się po karku i dopił drinka. Wziął obie szklanki i od razu nalał do nich wódki i zalał jakimś losowym napojem. Podał ją Carlosowi i wrócił do wgapiania się w obraz.
Carlos Ahtatbi
Carlos Ahtatbi
Pią Lut 09, 2018 8:47 pm
- Nie ma. Dobrze sobie radzisz. – uśmiechnął się nie odrywając wzroku od płótna. Podziękował za drinka i napił się trochę. Tak patrzył na ten obraz… Patrzył… W pewnym momencie zupełnie się wyłączył i jedynie ruch Artema go z tego wyrwał.
A, powinienem chyba coś powiedzieć…
- … Zrób sobie na razie przerwę. I ty i płótno musicie odpocząć. – poklepał go po ramieniu i ostrożnie ściągnął jego pracę. Odłożył ją na biurko razem ze szklanką i poszedł po swoje płótno. Teraz on trochę użyje sztalugi. – Możesz poszukać obrazków w internecie, które ci się podobają. Namaluje cokolwiek mi dasz.
Artem Domashnikov
Artem Domashnikov
Pią Lut 09, 2018 9:34 pm
Uśmiechnął się lekko i wziął łyk alkoholu. Pokiwał głową i odsunął się nieco, by dać mu wiecej przestrzeni.W końcu usiadł za nim na ziemi opierając się o ścianę. Wyjął telefon z kieszeni i zaczął przeszukiwać obrazki, a najlepsze zapisywał.
Gdy już znalazł wszystko co chciał, położył telefon obok siebie i zaczął przyglądać się pracy Carlosa.
- Zawsze lubiłeś malować?
Carlos Ahtatbi
Carlos Ahtatbi
Sob Lut 10, 2018 12:25 am
Im dłużej malował w tym większy trans wpadał… W sumie przydałaby się muzyka. Hm… Już miał iść po telefon, ale usłyszał Artema.
- O taaak. Chociaż na początku to było rysowanie… Od kiedy tylko dostałem kredki nie mogłem przestać – zachichotał – Miałem dwa lata kiedy latałem z kredkami i kartkami i rysowałem wszystko co mi się podobało… Ale głównie makówki. Właściwie nie wiem czemu zawsze one… Może kiedyś mama pokazała mi w jakimś atlasie i mi się spodobało? Nieważne. W szkole zabierano mi ołówki to przerzuciłem się na rysunki długopisem. Nauczyciele byli wściekli! Później już miałem profile artystyczne i tam przerzuciłem się na farby. Są takie… Bardziej plastyczne niż tusz czy grafit. Szło mi bardzo dobrze, chociaż zawsze wszystko oddawałem po terminie. Cóż poradzę, że nie miałem wtedy weny! – odłożył pędzel i zaczął wyciskać kolejne farby. – A ty coś ze sztuką?... Albo czy miałeś coś czym lubiłeś się zajmować od małego?
Artem Domashnikov
Artem Domashnikov
Sob Lut 10, 2018 5:03 pm
Słuchał go z nieukrywanym zainteresowaniem. Zaśmiał się cicho i dalej obserwował jego pracę.
- Sztuka? Raczej nie. - westchnął cicho. - Stosunkowo niedawno zacząłem odwiedzać jakieś wernisaże i wystawy. - wzruszył ramionami. - Mnie zawsze pasjonowało bieganie.  Gdy byłem dzieciakiem, cały czas byłem w ruchu. Trwało to dłuuuugo, aż w końcu zgłosiłem się do sekcji lekkoatletycznej. Tam już trenowałem, jeździłem na sparingi i zawody. Rok temu zrezygnowałem i od tego czasu raczej uznaję to raczej za formę rozrywki. Biegam z psami, czasami sam po lesie. Mam wtedy taki czas dla siebie. Na przemyślenia i oderwanie się od świata. - uśmiechnął się lekko i wziął łyk alkoholu.
Carlos Ahtatbi
Carlos Ahtatbi
Sob Lut 10, 2018 5:10 pm
Oooo… No to zaskoczył go. Przerwał pracę i przyglądał mu się.
- … To dlatego jesteś taki chudy! Najpierw masa, potem rzeźba! – westchnął ciężko i pokręcił głową. – Nic nie jesz tylko ćwiczysz i rośniesz... Przestań już ok!?... – uśmiechnął się i zaraz zaśmiał.  – Biegasz tylko z psami? Wolisz bez ludzi, by cię nie rozpraszali? Czy nie masz tak aktywnego towarzystwa?
Artem Domashnikov
Artem Domashnikov
Sob Lut 10, 2018 5:38 pm
Zaśmiał się i pokręcił głową.
- Dobrze, postaram się już nie rosnąć. - parsknął cicho. - I wcale nie jestem taki chudy! - zmarszczył lekko nos i spojrzał na niego. - Hmm... Sam nie wiem. Chyba nigdy nie spotkałem kogoś kto chciałby mi w tym towarzyszyć. Psy się raczej z tego cieszą, chociaż czasami je za bardzo męczę. Wtedy dalej biegam sam. - westchnął cicho. - Garik chyba lubi biegać. Czasmi, gdy z nim rozmawiam o tym wspomina...
Carlos Ahtatbi
Carlos Ahtatbi
Sob Lut 10, 2018 5:51 pm
- Ja niestety ci nie potowarzyszę… - uśmiechnął się przepraszająco – Chyba, że chcesz zobaczyć jak po dwudziestu sekundach uchodzi ze mnie życie… – zaśmiał się i słysząc o Gariku podrapał się po nosie. Zastanowił się jak to u niego z bieganiem.
- Chyba tak. W końcu ma psy, które potrzebują ruchu. Pewnie tam na tej swojej „nadbajkalskiej wsi” pomyka po tych lasach i plażach – machnął ręką – … Ale on w porównaniu do ciebie to je! I to dużo! – puścił mu oczko i wrócił do malowania – Wiesz, tak zerkam sobie ile ty pijesz… Myślę, że jeszcze trochę takiego trybu, a będziesz mógł bez strachu pić z każdym Ruskim.

Sponsored content
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: