Mercury Black
Mercury Black
Administrator Sovereign of the Power
Propozycje
Pią Wrz 11, 2015 12:58 pm

Ostatnio zmieniony przez [MG] Mercury Kyan Black dnia Pią Sty 03, 2020 12:01 pm, w całości zmieniany 1 raz
First topic message reminder :

Masz jakiś nowy pomysł, który moglibyśmy wprowadzić? Śmiało pisz w tym temacie.
Czy to nowa ranga, system, pomysł na event, wydarzenie - z pewnością wszystko rozpatrzymy i odpowiemy.

Mercury Black
Mercury Black
Re: Propozycje
Nie Lut 14, 2016 10:24 pm
^ dokładnie o to chodzi. Spotkałem się nawet z tym, że kiedy ktoś komuś wbił do tematu bez ostrzeżenia to tamta osoba się na niego rzucała z wyrzutami, że jakim prawem ingeruje w jego sesję. Szczególnie na ludzkich forach. A to nie powinno tak działać, stąd nasza nowa reforma.
Børre Palmer
Børre Palmer
Fresh Blood Lost in the City
Nie Lut 14, 2016 11:17 pm
Pomysł bardzo spoko. Nic więcej nie mam do dodania.
William Wimsey
William Wimsey
Pon Lut 15, 2016 10:51 am
O, myślałem, że zawsze i wszędzie można wejść komuś do fabuły (pomijając jakieś prywatne tereny).
No, ale w takim razie, jestem jak najbardziej za.
Sheridan Kenneth Paige
Sheridan Kenneth Paige
The Writers Alter Universe
Sro Lut 17, 2016 3:19 pm
Przeszkadzajmy ludziom, to najlepsze, co można robić! /)*^*(\
Kamira Evergreen
Kamira Evergreen
Nie Lut 21, 2016 3:31 am
Huhuh, podobnie jak wszyscy, myślałam, że to normalne, ze wbijamy gdzie chcemy, wiec jak najbardziej za xD'
Mercury Black
Mercury Black
Nie Lut 21, 2016 8:19 am
Tym razem mam do was pytanie. Jak się czujecie z obowiązującą bilokacją?
Wiadomo, że eventy i wątki poboczne jej nie podlegają, niemniej zastanawiam się jaki macie do niej stosunek. Możliwość prowadzenia dwóch fabuł to dla was za dużo, za mało czy może w sam raz?
Sheridan Kenneth Paige
Sheridan Kenneth Paige
Nie Lut 21, 2016 10:53 am
Przecież można z tego nie korzystać, jeśli się nie chce. Bilokacja jest raczej rzeczą opcjonalną, więc "za dużo" nie jest tu chyba dobrym określeniem. No i mnie wydaje się, że możliwość prowadzenia dwóch fabuł na jedną postać naraz jest w sam raz. "Naraz jest w sam raz. xD" - Slovac Osobiście ani bym nic nie dokładała, ani nie rezygnowała z takiej możliwości. Przydaje się. |: Elo morelo do widzenia.
Anonymous
Gość
Gość
Nie Lut 21, 2016 10:53 am
Wydaje mi się, że tak jest dobrze. Ktoś trafi na osobę, która wolno odpisuje, a na drugiej fabule ma osobę, z którą może normalnie pisać i nikt nie blokuje postaci w takim wypadku. A tak czasami trzeba czekać 2 miesiące na zakończenie jednej, głupiej fabuły. Dlatego jestem za tym, aby była bilokacja. Trilokacja itd. wydaje mi się niepotrzebna na takiej tematyce forum, a jeśli komuś nie pasuje pisanie dwóch fabuł jednocześnie, to zawsze może pisać tylko tą jedną, czyż nie? Bo nikt nie będzie jej zmuszał do pisania więcej, jeśli nie będzie miała na to ochoty.
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Nie Lut 21, 2016 11:49 am
Dla mnie też jest w sam raz, bo zawsze uważałem to za coś nieobowiązkowego, jak osoby powyżej. Jeśli ktoś nie przepada za pisaniem w dwóch miejscach naraz, nikt go do tego nie zmusza, a jeśli z kolei jest blokowany, po prostu ma możliwość rozpoczęcia nowego wątku. Także tego... dobrze jest.
Anonymous
Gość
Gość
Nie Lut 21, 2016 1:26 pm
Prowadzenie dwóch fabuł na jedną postać, przynajmniej dla mnie, to dobre rozwiązanie. Jeśli ktoś nie czuje się na siłach, zwyczajnie nie musi pisać w dwóch miejscach. No i powiedzmy sobie szczerze, że nie wszyscy mają czas, by być dzień w dzień na forum, więc jedna fabuła może iść błyskawicznym tempem, druga wręcz przeciwnie i równowaga jest zachowana.

Odezwała się osoba, która nie zaczęła jeszcze ani jednej fabuły.
Anonymous
Gość
Gość
Nie Lut 21, 2016 7:07 pm
Przeważnie odgrywam tylko jeden wątek, bo po pewnym czasie pisania kilku na raz najzwyczajniej w świecie wszystko mi się miesza. Także mej personie wszystko jak najbardziej odpowiada~!
Kamira Evergreen
Kamira Evergreen
Pon Lut 22, 2016 10:49 am
Ja osobiście nie lubię i irytuje mnie bilokacja, ale wiem, że jest przydatna i jak chyba wszyscy wyżej powiedzieli można nie korzystać. Nie wydaje mi się, żeby było trzeba coś zmieniać, tym bardziej, ze sama wiem jak potrafię odpisywać kosmicznie długo, więc prowadzenie ze mną fabuły moze być dla kogoś nudne, a przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia bo w tym czasie moze sobie gdzie indziej ją prowadzić.
C
C
Pon Lut 29, 2016 2:13 am
Uwaga, padają dwie nowe propozycje.

1. Inne nagrody wygranego rocznika - Punkty Umiejętności są wybornym pomysłem, jednak przydałoby się coś jeszcze. Co powiecie na jakieś medale, puchary? Przykładowy podpis: Sapphire 2021. A może dekoracje lub bardziej użyteczne rzeczy do pokoi uczniów? Klubowicze niech się również wypowiedzą - być może zapragną zawalczyć o coś ciekawszego do swojego klubu? Wygrany rocznik mógłby również wybrać nagrodę w postaci wycieczki do innego kraju.

2. W pracy pomyślałem nad indywidualnymi świętami szkoły - ważne i te ważniejsze, z okazji których mogą powstać różne imprezy tematyczne. Roczniki będą miały kolejną okazję do zarobienia punktów.

Oczekuję kreatywnych wypowiedzi.
Mercury Black
Mercury Black
Pon Lut 29, 2016 10:31 pm
1. Już mówiłem na chatboxie, że pomysł mi się bardzo podoba. Przede wszystkim dlatego, że Punkty Umiejętności są w końcu wynagrodzeniem dla użytkowników, a nie ich postaci, nawet jeśli niewątpliwie wpływają na ich rozwój.
a) Zaczynając od tych pucharów, myślę że to dobry pomysł. Można wprowadzić właśnie coś na zasadzie Galerii Zasłużonych Riverdale, gdzie co roku umieszczany będzie puchar ("Quartz 2021") ze zdjęciem zwycięskiego rocznika - osób, które PRZYCZYNIŁY się do wygranej roku - i podpisanymi ich imionami od lewej do prawej.
b) Uczniowie mają obowiązek uczestnictwa w dwóch lekcjach rocznie. Wybrany rocznik dostawałby jednak ulgę i do zaliczenia roku wystarczyłaby im w takim momencie jedna lekcja.
c) Dla klas A - ciężko coś wymyślić. W końcu uczęszczają do nich osoby, którym nie zależy na pieniądzach, mają już olbrzymie majątki zapewniające im praktycznie wszystko. Można pokombinować coś nad wprowadzeniem tytułu dla najbardziej zasłużonej osoby, który zwiększałby jej renomę nawet na tle uczniów z klas A. Jeszcze pomyślę i wypowiem się raz jeszcze jeśli coś mi wpadnie do głowy.
d) Dla klas B - jedna lub dwie osoby które najbardziej się przyczyniły do zdobycia pucharu (brały udział w największej ilości lekcji, zdobyły najwięcej punktów za aktywność etc) zyskiwałyby szansę na otrzymanie stypendium od szkoły i przeniesienie się do klasy A.

2. Takie święto byłoby fajne w formie eventu. Może jakaś rocznica założenia Riverdale? Bo też ciężko by było robić cały czas eventy pod wszystkie walentynki, dni wagarowicza, nauczyciela i inne, gdy sam event zimowy się ciągnie. Ale rocznica założenia Riverdale i... o, w wakacje można zrobić '1 uroczystość z okazji przyłączenia Hudson's Bay do Riverdale' by zintegrować uczniów obu szkół, hm?
Sheridan Kenneth Paige
Sheridan Kenneth Paige
Wto Mar 01, 2016 10:27 am
Zeżarło mi wiadomość (bo przysnęłam i wyłączyłam chrome na telefonie przez sen - Sher genius), więc się pewnie streszczę. Don't judge me.
I będę bełkotać. Jeszcze śpię.

1. Okej, tu nie będę się rozbijać na podpunkty, bo głównie chcę przekazać, że całościowo wszystkie propozycje Merca poparłam na cb i popieram tu. Szczególnie podoba mi się podpunkt b), nie dlatego, że jestem leniwcem, ale z tego względu, że jest to jednocześnie nagroda dla postaci, które są po prostu zwolnione z zajęć, jak i dla usera, który nie musi się martwić, jeśli nie znajdzie dla siebie terminu, choć na przestrzeni 10 miesięcy to raczej mało prawdopodobne.
Co do punktu c), podobał mi się pomysł Makjurego dotyczący możliwości osoby z takim tytułem wystąpienia na spotkaniu rodzin najbogatszych, więc nie wiem, czemu tego napisał. To super zajebisty plan. Propsy.

No i w sumie tyle. Jeszcze chwalę, popieram i:
Co do klubowiczów - gdybyśmy w ogóle wprowadzali nagrody na tym tle, to byłabym właściwie za tym, żeby dla osoby najaktywniejszej, jeśli byłaby członkiem lub przewodniczącym klubu, przygotować także opcję wybrania nagrody pokroju nowego sprzętu, jak załóżmy przykładowo wzmacniacze dla muzyków i gigantyczny zapas chemii dla fotografów. Niezłym planem byłyby także jakieś dodatkowe warsztaty z profesjonalistami. Taka luźna propozycja. Bo szczerze, gdybyśmy dowalili jeszcze takie możliwości, to moglibyśmy przesadzić z uwygodnieniami, ALE to by zachęcało userów, więc ma też swoje plusy. No i niby dobra nigdy za wiele.

2. Wszelkie rocznice i jubileusze jak najbardziej pasują na eventy, ale wymyślenie jakichś drobnostek na walentynki, dni wiosny i inne cuda niewidy byłoby całkiem okej. I tak w sumie, to mogłabym z tym osobiście pomagać. Tak przykładowo, za tydzień mamy 8 marca, Dzień Kobiet, który jest uniwersalną datą wykorzystywaną na całym świecie, a już na pewno w Kanadzie, więc nie będzie problemu z realizmem i ustawieniem tego w czasie. Rzucałabym z tej okazji jakimś symbolicznym 1PU dla zalogowanych tego dnia postaci żeńskich, żeby się nie rozrzucić. I spokojnie, koledzy z ptakami, wasze święto jest już w listopadzie. *parsk*
Tak tylko myślę, że można by to rozwiązać na podobnej zasadzie. Nie wiem. Ja tu tylko sprzątam.
Sponsored content
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: