▲▼
Nie jest dużo dłuższe, dopisanie zdań zajęło mi 10 sekund, a wygląda nieco lepiej niż dwie linijki tekstu. Więc pięć zdań minimalnych zostanie. *wink* To i tak bardzo mało.
First topic message reminder :
Masz jakiś nowy pomysł, który moglibyśmy wprowadzić? Śmiało pisz w tym temacie.
Czy to nowa ranga, system, pomysł na event, wydarzenie - z pewnością wszystko rozpatrzymy i odpowiemy.
Masz jakiś nowy pomysł, który moglibyśmy wprowadzić? Śmiało pisz w tym temacie.
Czy to nowa ranga, system, pomysł na event, wydarzenie - z pewnością wszystko rozpatrzymy i odpowiemy.
No ja jestem za. Zresztą już masz moją aprobatę i takie tam. Pięć zdań też nie wymaga jakiegoś wielkiego wysiłku, więc to mogłoby się sprawdzić.
Dla mnie to nawet brzmi jak jedyny sposób na pisanie z niektórymi osobami. |: Za.
Jestem totalnie za, bo w sumie myśl czekania latami na odpisy to coś, co odstręcza mnie od zaczęcia fabuł XD Tylko proponuję, żeby zamiast "Korytarz szybkiego pisania" nazwać to po prostu korytarzem i wprowadzić jakieś oznaczenie tematu, tak jak to było ze strefą wolnego wbijania, bo to chyba jednak będzie wyglądać lepiej~ (Jeżeli takie było założenie od początku, to zignorujcie tę propozycję @-@) Tylko jedno pytanie: będzie tam obowiązywała kolejka?
+ jeżeli to wypali, jestem za utworzeniem kolejnego takiego miejsca gdzieś w centrum miasta (duży ruch, te sprawy), żeby wszyscy mogli się tym nacieszyć ♥
+ jeżeli to wypali, jestem za utworzeniem kolejnego takiego miejsca gdzieś w centrum miasta (duży ruch, te sprawy), żeby wszyscy mogli się tym nacieszyć ♥
^This. Też całkiem niezły pomysł. No i łatwiej o to, by wpaść na znajomych na ulicy.Slovac Kievič napisał:+ jeżeli to wypali, jestem za utworzeniem kolejnego takiego miejsca gdzieś w centrum miasta (duży ruch, te sprawy), żeby wszyscy mogli się tym nacieszyć ♥
Dokładnie taki jest zamysł. Na razie chcę to przetestować na uczniach w szkole, ale jeśli pomysł wypali utworzymy pewnie jeszcze z dwa podobne punkty w 'najbardziej ruchliwych' miejscach. Przykładowo centrum miasta (ulica) + centrum handlowe. Idziesz ze znajomą do kina, a tam pół twojej klasy. *parsk*
I nie, kolejka nie obowiązuje. Kolejka spowalnia dynamikę rozgrywki. Choć oczywiście jeśli przykładowo umówisz się z Sheridan i Kossem, gdzie stwierdzicie że chcecie przestrzegać własnej kolejki to macie taką opcję, ale inni nie muszą się do niej dostosowywać.
I nie, kolejka nie obowiązuje. Kolejka spowalnia dynamikę rozgrywki. Choć oczywiście jeśli przykładowo umówisz się z Sheridan i Kossem, gdzie stwierdzicie że chcecie przestrzegać własnej kolejki to macie taką opcję, ale inni nie muszą się do niej dostosowywać.
No spoczi. Tak zresztą myślałam, tylko wolałam się upewnić o:
Rewelacyjny pomysł, wszystkie nogi i ręce w górę, bo za.
Aczkolwiek nie wprowadzałbym żadnego minimum zdań. Bo co, jeśli akcja jest super dynamiczna i wymaga dosłownie dwóch zdań:
Czy warto jedną wypowiedź obudowywać w takiej sytuacji pięcioma złożonymi zdaniami, skoro ma być szybka piłka z każdej strony...?
Aczkolwiek nie wprowadzałbym żadnego minimum zdań. Bo co, jeśli akcja jest super dynamiczna i wymaga dosłownie dwóch zdań:
Aż w nim zawrzało.
- Sama jesteś idiotką! - odwrzasnął i ruszył powoli w przeciwną stronę.
Czy warto jedną wypowiedź obudowywać w takiej sytuacji pięcioma złożonymi zdaniami, skoro ma być szybka piłka z każdej strony...?
To były chyba jakieś żarty. Uderzyła w niego i zamiast przeprosić, zwyzywała, tak jakby to była jego wina. Aż w nim zawrzało.
- Sama jesteś idiotką! - odwrzasnął i ruszył powoli w przeciwną stronę. Choć w rzeczywistości miał niesamowitą ochotę odwrócić się i powiedzieć co sądzi o jej rodzinie.
Nie jest dużo dłuższe, dopisanie zdań zajęło mi 10 sekund, a wygląda nieco lepiej niż dwie linijki tekstu. Więc pięć zdań minimalnych zostanie. *wink* To i tak bardzo mało.
Nie przekonałeś mnie. :I Ale to tylko moje zdanie, soł. xd
Ja w sumie jestem za, ale mam takie skromne przeczucie, że później może wyniknąć z tego lekki chaos. No nie wiem, tak mi się wydaje, ale chyba właśnie dlatego warto zrobić próbę, hm? Albo i nie.
To raczej zależy od ilości zaangażowanych w to osób. Osobiście raczej nie pchałabym się do takiego tematu.
To raczej zależy od ilości zaangażowanych w to osób. Osobiście raczej nie pchałabym się do takiego tematu.
^This
Ogólnie pomysł fajny, lecz właśnie - chaos. I nie nie chodzi mi tu o jakiejś apokalipsie, lecz powód miałby moim zdaniem podłoże czysto estetyczne.
5 zdań to blok tekstu o wysokości około 50-100 pikseli.
Profil użytkownika ma około 800-1000 pikseli (zdarzają się krótsze, lecz nie ozukujmy się - więkzoć jest przepchana informacjami :I)
30 wiadomości które pojawią się w przeciągu godziny z tak rozstrzelonym tekstem...słabo to będzie wyglądało, słabiej jeszcze będzie się to czytało : T
Gdyby profile były krótsze...
Albo gdyby forma była inna...? (bo rozumiem, że chodzi o formę postową na fabule? jeli nie to orka, czegoś musiałam nie doczytać) Może korytarz szybkiego piania mógłby mieć formę czatu CB podpiętego pod dany temat? Czy coś...Nie wiem czy to w ogóle posibru ._.
Edit. A można byłoby zrobić tak, żeby posty w danym temacie wyświetlały się inaczej niż w innych? Przykładowo by wyświetlany był tylko avatar, a reszta ucinana? A nawet gdyby Avatar był jakoś pomniejszany automatycznie? Czy to takie moje SCIFI w mojej głowie? :I
Jeśli cokolwiek przeinaczyłam/nie doczytałam to przepraszam D:
Ogólnie pomysł fajny, lecz właśnie - chaos. I nie nie chodzi mi tu o jakiejś apokalipsie, lecz powód miałby moim zdaniem podłoże czysto estetyczne.
5 zdań to blok tekstu o wysokości około 50-100 pikseli.
Profil użytkownika ma około 800-1000 pikseli (zdarzają się krótsze, lecz nie ozukujmy się - więkzoć jest przepchana informacjami :I)
30 wiadomości które pojawią się w przeciągu godziny z tak rozstrzelonym tekstem...słabo to będzie wyglądało, słabiej jeszcze będzie się to czytało : T
Gdyby profile były krótsze...
Albo gdyby forma była inna...? (bo rozumiem, że chodzi o formę postową na fabule? jeli nie to orka, czegoś musiałam nie doczytać) Może korytarz szybkiego piania mógłby mieć formę czatu CB podpiętego pod dany temat? Czy coś...Nie wiem czy to w ogóle posibru ._.
Edit. A można byłoby zrobić tak, żeby posty w danym temacie wyświetlały się inaczej niż w innych? Przykładowo by wyświetlany był tylko avatar, a reszta ucinana? A nawet gdyby Avatar był jakoś pomniejszany automatycznie? Czy to takie moje SCIFI w mojej głowie? :I
Jeśli cokolwiek przeinaczyłam/nie doczytałam to przepraszam D:
Aiden, sorki, ale jak dla mnie przekombinowujesz. W dziale z Grami są posty jednolinijkowe, a ludzie, którzy tam czasem bawią, żyją i mają się dobrze. Serio, to trochę jak szukanie igły w stogu siana.
Wiadomo, że ta zabawa nie będzie dla wszystkich. Tak samo jak system umiejętności, który jest dobrowolny, a jednak ludzie z niego korzystają.
Wiadomo, że ta zabawa nie będzie dla wszystkich. Tak samo jak system umiejętności, który jest dobrowolny
Ale nie chodziło mi tu o względy estetyczne, akurat to jest najmniej ważne.
Nie wiem jak mam dokładnie przekazać to, o co mi chodzi D:
Po prostu jak każdy będzie wchodził i wychodził, to może zrobić się jeden wielki syf, aż w końcu nikt nie będzie wiedział o co chodzi. Bo podejrzewam, że takie sytuacje będą się zdarzać, gdzie ktoś nie zdąży odpisać, dostanie zt, a za jakiś czas znów wróci. I tak w kółko. Jeżeli na tym ma to polegać, no to okej, nie drążę dalej ( ͡° ³ ͡°)
I nie ma co porównywać tego do gier, bo to zupełnie coś innego. Just sayin'
Nie wiem jak mam dokładnie przekazać to, o co mi chodzi D:
Po prostu jak każdy będzie wchodził i wychodził, to może zrobić się jeden wielki syf, aż w końcu nikt nie będzie wiedział o co chodzi. Bo podejrzewam, że takie sytuacje będą się zdarzać, gdzie ktoś nie zdąży odpisać, dostanie zt, a za jakiś czas znów wróci. I tak w kółko. Jeżeli na tym ma to polegać, no to okej, nie drążę dalej ( ͡° ³ ͡°)
I nie ma co porównywać tego do gier, bo to zupełnie coś innego. Just sayin'
Well, wydaje mi się, że odbiór estetyczny, o którym pisała Aiden, nie zmienia się w zależności od przeznaczenia danego tematu.
Na starszych forach, gdzie toczyła się intensywna wymiana jedno-/parozdaniowych postów, nie dało się tego uniknąć. Zawsze, kiedy ktoś znikał na jakiś czas, wypadał automatycznie z nurtu aktualnych wydarzeń. Ale w tym wypadku "sprawie" służy aspekt fabularny - skoro rzecz będzie się działa na korytarzu, zawsze, jeżeli ktoś przestanie odpisywać, można uznać, że poszedł do toalety/swojej szafki/klasy, w której ma mieć lekcje etc. Więc to akurat nie powinno stanowić aż takiego problemu :dCandy napisał:Po prostu jak każdy będzie wchodził i wychodził, to może zrobić się jeden wielki syf, aż w końcu nikt nie będzie wiedział o co chodzi. Bo podejrzewam, że takie sytuacje będą się zdarzać, gdzie ktoś nie zdąży odpisać, dostanie zt, a za jakiś czas znów wróci. I tak w kółko. Jeżeli na tym ma to polegać, no to okej, nie drążę dalej ( ͡° ³ ͡°)
... poza tym szczerze mówiąc naprawdę bardzo chcę zobaczyć jak wszyscy, nieustannie i bardzo aktywnie pakujecie się do tego tematu, że faktycznie pisze w nim co najmniej 12 osób. Bo szczerze mówiąc biorąc pod uwagę obecną aktywność, nieco w to wątpię.
Grałem na przykładowym wolvie 10 lat. Takie tematy były wszędzie, wszyscy w nich pisali, czasem był chaos, ale to tylko nam urozmaicało rozgrywkę. Kto był na wolvie (a może i jest) może się wypowiedzieć, że nie było nic lepszego nic "O KURNA ON MNIE UGRYZŁ, NIE ZAUWAŻYŁEM FCK, RZUCAJ ŁAŃCUCHY STARY".
Raz - to tylko próba.
Dwa - po godzinie nieodpisywania wasza postać znika z tematu.
Trzy - na pewno wszyscy userzy zaraz nie rzucą się ze ślinotokiem i 'omgmuszępisaćwtymtemaciecałeżycie'.
Cztery - wiadomo, każdy ma czas w innym okresie, jedni mogą pisać rano, inni wieczorem.
Pięć - nie będę komplikować i kombinować nad totalnie prostą sprawą.
Sześć - nigdzie was na siłę nie wpychamy. Jeśli to dla was chaos, nie ogarniecie i nie czujecie się na siłach to nigdzie nie musicie wchodzić. Choć oczywiście chętnie was zaprosimy.
Na normalnym korytarzu szkolnym też jest zawsze chaos. Dziesiątki osób, gwar, każdy rozmawia o czymś innym. Chcecie ułatwić sobie rozgrywkę? Kombinujcie. Wpisujcie imiona osób do których się kierujecie na początku posta powiększoną czcionką, jeśli nie macie podzielnej uwagi, nie chce wam się czytać i nie lubicie dynamicznej akcji. Chociaż w tym wypadku stwierdzam, że ten temat totalnie nie jest dla was. I naprawdę nie mówię tego ze złośliwością, tylko stwierdzam fakt. Jeśli ktoś nie lubi takich rozgrywek - ma swoje dwa miejsca na bilokacji + lekcje + wątki poboczne/z przeszłości.
Temat zostanie założony jutro.
Grałem na przykładowym wolvie 10 lat. Takie tematy były wszędzie, wszyscy w nich pisali, czasem był chaos, ale to tylko nam urozmaicało rozgrywkę. Kto był na wolvie (a może i jest) może się wypowiedzieć, że nie było nic lepszego nic "O KURNA ON MNIE UGRYZŁ, NIE ZAUWAŻYŁEM FCK, RZUCAJ ŁAŃCUCHY STARY".
Raz - to tylko próba.
Dwa - po godzinie nieodpisywania wasza postać znika z tematu.
Trzy - na pewno wszyscy userzy zaraz nie rzucą się ze ślinotokiem i 'omgmuszępisaćwtymtemaciecałeżycie'.
Cztery - wiadomo, każdy ma czas w innym okresie, jedni mogą pisać rano, inni wieczorem.
Pięć - nie będę komplikować i kombinować nad totalnie prostą sprawą.
Sześć - nigdzie was na siłę nie wpychamy. Jeśli to dla was chaos, nie ogarniecie i nie czujecie się na siłach to nigdzie nie musicie wchodzić. Choć oczywiście chętnie was zaprosimy.
Na normalnym korytarzu szkolnym też jest zawsze chaos. Dziesiątki osób, gwar, każdy rozmawia o czymś innym. Chcecie ułatwić sobie rozgrywkę? Kombinujcie. Wpisujcie imiona osób do których się kierujecie na początku posta powiększoną czcionką, jeśli nie macie podzielnej uwagi, nie chce wam się czytać i nie lubicie dynamicznej akcji. Chociaż w tym wypadku stwierdzam, że ten temat totalnie nie jest dla was. I naprawdę nie mówię tego ze złośliwością, tylko stwierdzam fakt. Jeśli ktoś nie lubi takich rozgrywek - ma swoje dwa miejsca na bilokacji + lekcje + wątki poboczne/z przeszłości.
Temat zostanie założony jutro.
Pozwolenia na tym forum: