▲▼
First topic message reminder :
Masz jakiś nowy pomysł, który moglibyśmy wprowadzić? Śmiało pisz w tym temacie.
Czy to nowa ranga, system, pomysł na event, wydarzenie - z pewnością wszystko rozpatrzymy i odpowiemy.
Masz jakiś nowy pomysł, który moglibyśmy wprowadzić? Śmiało pisz w tym temacie.
Czy to nowa ranga, system, pomysł na event, wydarzenie - z pewnością wszystko rozpatrzymy i odpowiemy.
Wprowadźcie jeszcze łańcuchy, a będę kampić 24h/7.
Biere. ~
Biere. ~
*zarzuca łańcuch na Shet* Przemyślimy propozycję.
Wcale nie offtop.
Pewnie trochę późno, ale co tam. Ja, przyznam szczerze, nie byłem na żadnym "zwierzęcym" forum, więc jestem ciekaw, jak coś takiego wygląda w praktyce. Ostatnio ze mnie chęci od pisania uleciały jak powietrze z balonika, ale chyba osobiście spróbowałbym sił w czymś takim. Zawsze jakiś bodziec i dodatkowa motywacja.
Wypowiem się tak luźniej:
Właśnie o to chodzi Shane. Czasem nie ma się zwyczajnie siły na pisanie dłuższych postów, jakoś brak motywacji i tak dalej. Więc z doświadczenia wiem, że takie tematy są wręcz idealne. Plus możesz się wcześniej dogadać z innymi i przykładowo wchodzisz z czterema innymi osobami, gdzie jeden jest twoim znajomym, a pozostała trójka 'randomowymi uczniami'. I (znając historię Shane'a) trójka zaczyna szeptać coś między sobą o mordercy, wytykać go palcami. Dzięki temu raz, że możesz faktycznie fajniej wyrobić opinię o niej to dodatkowo sam opracowujesz sobie jak dokładnie zareaguje twoja postać. I nie musisz używać do tego NPC. A jeśli nie będziesz już miał czasu/sił/chęci, po prostu piszesz, że dajmy na to Shane zaczynał tracić cierpliwość, więc skinął głową na znajomego, żeby zmienili miejsce, albo po prostu go przeprosił i wyszedł. Normalnie taka sesja przy głębokich opisach emocjonalnych, przy takiej ilości ludzi mogłaby się ciągnąć miesiącami.
Tutaj zajmie ci koło dwóch godzin maksymalnie. Może nawet mniej, zależnie ile będziecie chcieli się w to bawić.
Przy okazji inni może podpatrzą po moim przykładzie o co mniej więcej chodzi.
A swoją drogą to i tak się cieszę, że się wypowiedziałeś. W ogóle się cieszę, że wszyscy się wypowiedzieliście i propozycja przeszła z konkretnym odzewem. Chyba trochę ckliwie przez tę godzinę.
Właśnie o to chodzi Shane. Czasem nie ma się zwyczajnie siły na pisanie dłuższych postów, jakoś brak motywacji i tak dalej. Więc z doświadczenia wiem, że takie tematy są wręcz idealne. Plus możesz się wcześniej dogadać z innymi i przykładowo wchodzisz z czterema innymi osobami, gdzie jeden jest twoim znajomym, a pozostała trójka 'randomowymi uczniami'. I (znając historię Shane'a) trójka zaczyna szeptać coś między sobą o mordercy, wytykać go palcami. Dzięki temu raz, że możesz faktycznie fajniej wyrobić opinię o niej to dodatkowo sam opracowujesz sobie jak dokładnie zareaguje twoja postać. I nie musisz używać do tego NPC. A jeśli nie będziesz już miał czasu/sił/chęci, po prostu piszesz, że dajmy na to Shane zaczynał tracić cierpliwość, więc skinął głową na znajomego, żeby zmienili miejsce, albo po prostu go przeprosił i wyszedł. Normalnie taka sesja przy głębokich opisach emocjonalnych, przy takiej ilości ludzi mogłaby się ciągnąć miesiącami.
Tutaj zajmie ci koło dwóch godzin maksymalnie. Może nawet mniej, zależnie ile będziecie chcieli się w to bawić.
Przy okazji inni może podpatrzą po moim przykładzie o co mniej więcej chodzi.
A swoją drogą to i tak się cieszę, że się wypowiedziałeś. W ogóle się cieszę, że wszyscy się wypowiedzieliście i propozycja przeszła z konkretnym odzewem. Chyba trochę ckliwie przez tę godzinę.
Składam propozycję powstania tytułu związanego z oszustwami :I
Motywuje mnie to, że chcę rozkręcać postać, która stoi na bakier z prawem, lecz nie pasuje mi dilerka lub jakieś uliczne walki :T
Motywuje mnie to, że chcę rozkręcać postać, która stoi na bakier z prawem, lecz nie pasuje mi dilerka lub jakieś uliczne walki :T
Otóż nasze postacie udział w lekcjach. Ale jak sprawa wygląda z konkursami międzyszkolnymi z różnych przedmiotów? To też by było ciekawym aspektem. Tak wchodzę dzisiaj i sobie myślę: a co gdyby moja postać chciała wziąć udział w konkursie z wos'u (tak na przykład)? Zarzucam tutaj to tak luźno. Co by dawały konkursy... Myślę że można by było wziąć udział maksymalnie w jednym na semestr i zależnie od miejsca oraz od wielkości regionu mogłyby dawać inne korzyści. Wewnątrz szkolny niewielką ilość PD zależną również od miejsca, międzyszkolny: jedna lekcja mniej do zaliczenia przy pierwszym miejscu czy tam miejscu na podium. Ale to tylko taki przykład.
Wydaje mi się, że w takiej kwestii trzeba było też mieszać danego nauczyciela do takiego konkursu, a niekoniecznie musi mu się chcieć. Ustalić jakieś konkrety, przygotować się do tego i co najważniejsze - mieć osoby chętne do takich eventów. Nie każdy jest orłem, nie wszystkim się chce szukać głębszych ciekawostek na zadane pytanie w poście, no bo jak ktoś nie ma wiedzy w tym temacie, to skąd może mieć pewność, że to co wytrzasnął w internecie jest prawdziwe? Dodatkowo ludzie są z natury leniwi i to widać bardzo dobrze na normalnych eventach. Część przestaje pisać, część nie odpisuje w terminach. W taki sposób można wywoływać zwycięzce - kto zostanie do samego końca, ten wygrywa konkurs.
W sumie byłoby można zaangażować do tego innych mistrzów gry, jeśli pomysł sam w sobie wypaliłby. Niby jest ich tutaj paru, a widać zaangażowanie tylko niewielu. W zasadzie przyznam szczerze, że nic takiego się nie dzieje na fabule z ich strony. MG miał (mógł) podobno wpadać w fabuły i mieszać w nich, a tymczasem nic się nie dzieje. Ale to swoją drogą. W każdym razie takie rzeczy mogą trochę ruszyć leniwe zadki (w tym i mój), aby zrobić coś kreatywnego na forum. Byle tylko pilnować się terminów i nie lamić za bardzo.
I tak bardzo chaotyczny jest ten post, że aż przepraszam za niego.
W sumie byłoby można zaangażować do tego innych mistrzów gry, jeśli pomysł sam w sobie wypaliłby. Niby jest ich tutaj paru, a widać zaangażowanie tylko niewielu. W zasadzie przyznam szczerze, że nic takiego się nie dzieje na fabule z ich strony. MG miał (mógł) podobno wpadać w fabuły i mieszać w nich, a tymczasem nic się nie dzieje. Ale to swoją drogą. W każdym razie takie rzeczy mogą trochę ruszyć leniwe zadki (w tym i mój), aby zrobić coś kreatywnego na forum. Byle tylko pilnować się terminów i nie lamić za bardzo.
I tak bardzo chaotyczny jest ten post, że aż przepraszam za niego.
Emily!
Organizowanie lekcji, jak i konkursów moim zdaniem nie powinno leżeć w gestii adminiwstracji, a samych nauczycieli! I tak raczej jest. Myślę, że gdyby zgłosiła się do jakiegoś nauczyciela to pewnie on by podjął się zorganizowania takiego eventu chociażby dla ciebie bo to i on dostanie też za to profity (kochane PU)
Ja, przykładowo, miałam Aidenem fabułę w ramach lekcji podczas której przygotowywałam niby uczniów do konkursu matematycznego i nie widziałabym problemu by wątku nie pociągnąć dalej i faktycznie sesję pociągnąć dalej o faktycznego konkursu :T
Bo why not .c.
Nie chcę zbytnio zaśmiecać tematu nowym postem, gdy moje zdanie jest dokładnie takie samo jak Aidena. Więc mówiąc prosto - podpisuję się pod tym postem całym sobą - Mercury.
Organizowanie lekcji, jak i konkursów moim zdaniem nie powinno leżeć w gestii adminiwstracji, a samych nauczycieli! I tak raczej jest. Myślę, że gdyby zgłosiła się do jakiegoś nauczyciela to pewnie on by podjął się zorganizowania takiego eventu chociażby dla ciebie bo to i on dostanie też za to profity (kochane PU)
Ja, przykładowo, miałam Aidenem fabułę w ramach lekcji podczas której przygotowywałam niby uczniów do konkursu matematycznego i nie widziałabym problemu by wątku nie pociągnąć dalej i faktycznie sesję pociągnąć dalej o faktycznego konkursu :T
Bo why not .c.
Nie chcę zbytnio zaśmiecać tematu nowym postem, gdy moje zdanie jest dokładnie takie samo jak Aidena. Więc mówiąc prosto - podpisuję się pod tym postem całym sobą - Mercury.
Proponuję stworzenie rangi "Dork"/"Nerd"/"Geek" (albo coś w tym stylu, ale brzmiącego bardziej polsko i zajebiście). "*nazwa rangi* to stworzenia stadne, które może i mają dobre oceny jak kujoni, ale lubią też otaczać się osobami o podobnym potencjale umysłowym... i równie dziwnych zainteresowaniach. Sci-fi, mangi i kucyki pony to tylko niektóre możliwości, a znajomość tematu nie ogranicza się do nazwania ulubionej postaci czy sporadycznego odpalenia komputera. Osoby z tą rangą to prawdziwie obsesyjni fani, którzy swoje przerośnięte mózgi karmią wszelaką wiedzą, niekoniecznie tylko tą wymaganą czy przydatną. Dla 'normalnych' ludzi są oni dziwakami z których można się czasem pośmiać, a nawet pognębić, bo nietrudno wypatrzeć takiego w tłumie. Mimo to tacy najczęściej odnoszą sukcesy w życiu zawodowym... jeśli tylko oderwą się na chwilę od gry w WoW'a i wezmą do prawdziwej pracy."
W sumie jak dla mnie faktycznie nie ma podobnej rangi, a coś dla naszych no-life'ów uwięzionych w komputerowym świecie, zdecydowanie się przyda. Jak zawsze żeby przepchnąć rangę oprócz akceptacji obu administratorów trzeba jeszcze trzech głosów na tak od innych użytkowników.
Co sądzą o tym inni? I jaką nazwę chcielibyście widzieć? Osobiście skłaniałbym się ku 'geekowi', jako że jest to określenie bardziej neutralne i nie wyklucza umiejętności społecznych u danych osób. Nerd jest nacechowane bardziej negatywnie, ale decyzję pozostawiam wam.
Co sądzą o tym inni? I jaką nazwę chcielibyście widzieć? Osobiście skłaniałbym się ku 'geekowi', jako że jest to określenie bardziej neutralne i nie wyklucza umiejętności społecznych u danych osób. Nerd jest nacechowane bardziej negatywnie, ale decyzję pozostawiam wam.
Ja nie widzę przeciwwskazań. Podoba mi się zamysł rangi, jak sama nazwa. Więc jak najbardziej jestem za.
Też nie mam nic przeciwko i jestem za nazwą geek.
Ja też jestem za, fajny pomysł i nazwa 'geek' jest chyba najlepsza.
Tak, mnie też się podoba ta myśl, bo mi brakowało takiej rangi. I geek jest spoko.
Nie wiem, czy wiecie i nie wiem, gdzie to napisać, ale!
Prowadzę na devie grupę, w której zbieram wszystkie obrazki, jakich można na legalu używać na forach: http://roleplay-support.deviantart.com/
Są tu też foldery z gotowymi ludziami i z lineartami/ bazami do robienia ludzi. Będzie mi miło, jeśli to sobie gdzieś tu wlepicie i będziecie korzystać ^^
Prowadzę na devie grupę, w której zbieram wszystkie obrazki, jakich można na legalu używać na forach: http://roleplay-support.deviantart.com/
Są tu też foldery z gotowymi ludziami i z lineartami/ bazami do robienia ludzi. Będzie mi miło, jeśli to sobie gdzieś tu wlepicie i będziecie korzystać ^^
Pozwolenia na tym forum: