Mercury Black
Mercury Black
Administrator Sovereign of the Power
Propozycje
Pią Wrz 11, 2015 12:58 pm

Ostatnio zmieniony przez [MG] Mercury Kyan Black dnia Pią Sty 03, 2020 12:01 pm, w całości zmieniany 1 raz
First topic message reminder :

Masz jakiś nowy pomysł, który moglibyśmy wprowadzić? Śmiało pisz w tym temacie.
Czy to nowa ranga, system, pomysł na event, wydarzenie - z pewnością wszystko rozpatrzymy i odpowiemy.

Plague Doctor
Plague Doctor
Fresh Blood Lost in the City
Re: Propozycje
Nie Maj 08, 2016 1:05 am
Wprowadźcie jeszcze łańcuchy, a będę kampić 24h/7.

Biere. ~
Mercury Black
Mercury Black
Nie Maj 08, 2016 1:20 am
*zarzuca łańcuch na Shet* Przemyślimy propozycję.

Wcale nie offtop.
Anonymous
Gość
Gość
Nie Maj 08, 2016 2:03 am
Pewnie trochę późno, ale co tam. Ja, przyznam szczerze, nie byłem na żadnym "zwierzęcym" forum, więc jestem ciekaw, jak coś takiego wygląda w praktyce. Ostatnio ze mnie chęci od pisania uleciały jak powietrze z balonika, ale chyba osobiście spróbowałbym sił w czymś takim. Zawsze jakiś bodziec i dodatkowa motywacja.
Mercury Black
Mercury Black
Nie Maj 08, 2016 3:18 am
Wypowiem się tak luźniej:

Właśnie o to chodzi Shane. Czasem nie ma się zwyczajnie siły na pisanie dłuższych postów, jakoś brak motywacji i tak dalej. Więc z doświadczenia wiem, że takie tematy są wręcz idealne. Plus możesz się wcześniej dogadać z innymi i przykładowo wchodzisz z czterema innymi osobami, gdzie jeden jest twoim znajomym, a pozostała trójka 'randomowymi uczniami'. I (znając historię Shane'a) trójka zaczyna szeptać coś między sobą o mordercy, wytykać go palcami. Dzięki temu raz, że możesz faktycznie fajniej wyrobić opinię o niej to dodatkowo sam opracowujesz sobie jak dokładnie zareaguje twoja postać. I nie musisz używać do tego NPC. A jeśli nie będziesz już miał czasu/sił/chęci, po prostu piszesz, że dajmy na to Shane zaczynał tracić cierpliwość, więc skinął głową na znajomego, żeby zmienili miejsce, albo po prostu go przeprosił i wyszedł. Normalnie taka sesja przy głębokich opisach emocjonalnych, przy takiej ilości ludzi mogłaby się ciągnąć miesiącami.
Tutaj zajmie ci koło dwóch godzin maksymalnie. Może nawet mniej, zależnie ile będziecie chcieli się w to bawić.

Przy okazji inni może podpatrzą po moim przykładzie o co mniej więcej chodzi.

A swoją drogą to i tak się cieszę, że się wypowiedziałeś. W ogóle się cieszę, że wszyscy się wypowiedzieliście i propozycja przeszła z konkretnym odzewem. Chyba trochę ckliwie przez tę godzinę.
Anonymous
Gość
Gość
Pon Lip 04, 2016 12:09 am
Składam propozycję powstania tytułu związanego z oszustwami :I
Motywuje mnie to, że chcę rozkręcać postać, która stoi na bakier z prawem, lecz nie pasuje mi dilerka lub jakieś uliczne walki :T
Anonymous
Gość
Gość
Wto Lip 12, 2016 9:26 pm
Otóż nasze postacie udział w lekcjach. Ale jak sprawa wygląda z konkursami międzyszkolnymi z różnych przedmiotów? To też by było ciekawym aspektem. Tak wchodzę dzisiaj i sobie myślę: a co gdyby moja postać chciała wziąć udział w konkursie z wos'u (tak na przykład)? Zarzucam tutaj to tak luźno. Co by dawały konkursy... Myślę że można by było wziąć udział maksymalnie w jednym na semestr i zależnie od miejsca oraz od wielkości regionu mogłyby dawać inne korzyści. Wewnątrz szkolny niewielką ilość PD zależną również od miejsca, międzyszkolny: jedna lekcja mniej do zaliczenia przy pierwszym miejscu czy tam miejscu na podium. Ale to tylko taki przykład.
Anonymous
Gość
Gość
Wto Lip 12, 2016 9:57 pm
Wydaje mi się, że w takiej kwestii trzeba było też mieszać danego nauczyciela do takiego konkursu, a niekoniecznie musi mu się chcieć. Ustalić jakieś konkrety, przygotować się do tego i co najważniejsze - mieć osoby chętne do takich eventów. Nie każdy jest orłem, nie wszystkim się chce szukać głębszych ciekawostek na zadane pytanie w poście, no bo jak ktoś nie ma wiedzy w tym temacie, to skąd może mieć pewność, że to co wytrzasnął w internecie jest prawdziwe? Dodatkowo ludzie są z natury leniwi i to widać bardzo dobrze na normalnych eventach. Część przestaje pisać, część nie odpisuje w terminach. W taki sposób można wywoływać zwycięzce - kto zostanie do samego końca, ten wygrywa konkurs.
W sumie byłoby można zaangażować do tego innych mistrzów gry, jeśli pomysł sam w sobie wypaliłby. Niby jest ich tutaj paru, a widać zaangażowanie tylko niewielu. W zasadzie przyznam szczerze, że nic takiego się nie dzieje na fabule z ich strony. MG miał (mógł) podobno wpadać w fabuły i mieszać w nich, a tymczasem nic się nie dzieje. Ale to swoją drogą. W każdym razie takie rzeczy mogą trochę ruszyć leniwe zadki (w tym i mój), aby zrobić coś kreatywnego na forum. Byle tylko pilnować się terminów i nie lamić za bardzo.
I tak bardzo chaotyczny jest ten post, że aż przepraszam za niego.
Anonymous
Gość
Gość
Wto Lip 12, 2016 10:23 pm
Emily!

Organizowanie lekcji, jak i konkursów moim zdaniem nie powinno leżeć w gestii adminiwstracji, a samych nauczycieli! I tak raczej jest. Myślę, że gdyby zgłosiła się do jakiegoś nauczyciela to pewnie on by podjął się zorganizowania takiego eventu chociażby dla ciebie bo to i on dostanie też za to profity (kochane PU)

Ja, przykładowo, miałam Aidenem fabułę w ramach lekcji podczas której przygotowywałam niby uczniów do konkursu matematycznego i nie widziałabym problemu by wątku nie pociągnąć dalej i faktycznie sesję pociągnąć dalej o faktycznego konkursu :T
Bo why not .c.

Nie chcę zbytnio zaśmiecać tematu nowym postem, gdy moje zdanie jest dokładnie takie samo jak Aidena. Więc mówiąc prosto - podpisuję się pod tym postem całym sobą - Mercury.
Anonymous
Gość
Gość
Wto Sie 09, 2016 7:45 pm
Proponuję stworzenie rangi "Dork"/"Nerd"/"Geek" (albo coś w tym stylu, ale brzmiącego bardziej polsko i zajebiście). "*nazwa rangi* to stworzenia stadne, które może i mają dobre oceny jak kujoni, ale lubią też otaczać się osobami o podobnym potencjale umysłowym... i równie dziwnych zainteresowaniach. Sci-fi, mangi i kucyki pony to tylko niektóre możliwości, a znajomość tematu nie ogranicza się do nazwania ulubionej postaci czy sporadycznego odpalenia komputera. Osoby z tą rangą to prawdziwie obsesyjni fani, którzy swoje przerośnięte mózgi karmią wszelaką wiedzą, niekoniecznie tylko tą wymaganą czy przydatną. Dla 'normalnych' ludzi są oni dziwakami z których można się czasem pośmiać, a nawet pognębić, bo nietrudno wypatrzeć takiego w tłumie. Mimo to tacy najczęściej odnoszą sukcesy w życiu zawodowym... jeśli tylko oderwą się na chwilę od gry w WoW'a i wezmą do prawdziwej pracy."
Mercury Black
Mercury Black
Sro Sie 10, 2016 3:37 am
W sumie jak dla mnie faktycznie nie ma podobnej rangi, a coś dla naszych no-life'ów uwięzionych w komputerowym świecie, zdecydowanie się przyda. Jak zawsze żeby przepchnąć rangę oprócz akceptacji obu administratorów trzeba jeszcze trzech głosów na tak od innych użytkowników.

Co sądzą o tym inni? I jaką nazwę chcielibyście widzieć? Osobiście skłaniałbym się ku 'geekowi', jako że jest to określenie bardziej neutralne i nie wyklucza umiejętności społecznych u danych osób. Nerd jest nacechowane bardziej negatywnie, ale decyzję pozostawiam wam.
Anonymous
Gość
Gość
Sro Sie 10, 2016 1:10 pm
Ja nie widzę przeciwwskazań. Podoba mi się zamysł rangi, jak sama nazwa. Więc jak najbardziej jestem za.
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Sro Sie 10, 2016 1:34 pm
Też nie mam nic przeciwko i jestem za nazwą geek.
Isaiah
Isaiah
Sro Sie 10, 2016 1:43 pm
Ja też jestem za, fajny pomysł i nazwa 'geek' jest chyba najlepsza.
Chester Ó Heachthinghearn
Chester Ó Heachthinghearn
Sro Sie 10, 2016 4:47 pm
Tak, mnie też się podoba ta myśl, bo mi brakowało takiej rangi. I geek jest spoko.
Isabella
Sob Wrz 03, 2016 10:58 pm
Nie wiem, czy wiecie i nie wiem, gdzie to napisać, ale!

Prowadzę na devie grupę, w której zbieram wszystkie obrazki, jakich można na legalu używać na forach: http://roleplay-support.deviantart.com/

Są tu też foldery z gotowymi ludziami i z lineartami/ bazami do robienia ludzi. Będzie mi miło, jeśli to sobie gdzieś tu wlepicie i będziecie korzystać ^^
Sponsored content
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: