Mercury Black
Mercury Black
Administrator Sovereign of the Power
RIVERDALE - NOWA ODSŁONA 2020
Sro Gru 18, 2019 11:59 pm

Ostatnio zmieniony przez [MG] Mercury Kyan Black dnia Sro Lut 05, 2020 9:07 am, w całości zmieniany 1 raz
First topic message reminder :

- Wyobraźcie sobie, że tu właśnie jest jakaś porywająca, fantastyczna przemowa, która rozbudza wasze serca i tak dalej. -

Teraz na poważnie. Jako że jestem olbrzymim fanem powiedzenia nowy rok, nowy ja, postanowiłem że czas wywalczyć jakiś fajny nowy wygląd. I tutaj właśnie pojawia się główne pytanie do was.

W jakiej kolorystyce chcielibyście zobaczyć Riverdale?

Pozostać przy jasnej odsłonie, a może wręcz przeciwnie, wrócić do jakiejś ciemniejszej? Granaty z elementami czerwieni? Szarości? Cokolwiek przyjdzie wam do głowy - piszcie w temacie, zrobimy ankietę i wybierzemy kolorystykę wspólnie. Wtedy będę mógł usiąść i zacząć się bawić. Nie chcę obiecywać żadnych dat, bo z czasem u mnie bywa tragicznie (choć od Nowego Roku powinno być lepiej), ale trzeba mieć jakąś podstawę.

Ponadto jeśli macie wszelkie uwagi dodatkowe - także śmiało piszcie. Może macie w głowie jakiś konkretny wygląd ogłoszeń? Uważacie, że brakuje skrótów do najważniejszych tematów w formie rozsuwanego koła? CB nie powinno mieć autologowania, a może w ogóle powinniśmy z niego zrezygnować i na przykład zastąpić discordem? (Ale błagam nie, nienawidzę Discorda. *parsk*)
Dyskutujmy, w końcu to że ktoś rzuci swoją propozycję nie znaczy, że z miejsca zrobię "Tak, jasne. Klient nasz pan". Będę brał wszystko pod uwagę, ale nie będę wprowadzał wszystkiego jak leci, miejcie to na uwadze.

Czas zadbać o nasze forum!
M.

Sheridan Kenneth Paige
Sheridan Kenneth Paige
The Writers Alter Universe
Re: RIVERDALE - NOWA ODSŁONA 2020
Wto Gru 31, 2019 2:53 pm
•Sama wspominałam i faktycznie przyznaję rację, że wyglądy realne były trochę strzałem w kolano, bo po prostu wpadła faza na zdjęcia, było fajniutko, a potem ludzie zaczęli odchodzić, bo okazało się, że tych, którzy chcieli zostać przy anime, było więcej, tylko nikomu się nie chciało wypowiedzieć. Ale żeby zrobić coś dobrze, najpierw trzeba porobić parę błędów. To był nasz błąd, forum mocno hardo się wykruszyło, a teraz dzięki decyzji powrotu do wizerunków artowych słyszę, że albo ktoś tu pisze do Merca, albo ja opowiadam o zmianie w estetyce i moja znajoma, o której wspominałam w poprzednich postach, myśli czy nie wrócić, a to to, a to tamto, a tu zbierze się jeden ziomeczek, powie swojemu ziomeczkowi, i się jakoś rozejdzie. I ledwie zapadła ta klamka, a forum już wydaje się odżywać. Zresztą, podkreślam po raz trzeci, że zawsze można obrobić sobie zdjęcie jednym czy dwoma filtrami, a jak się nie umie, to się bije do kogoś, kto umie, bo takich ludzi mamy od groma.
• Co się tyczy fazy - Merc w sumie powiedział, co chciałam to zrobić ja, kek. I jednak wydaje mi się, że zawsze się znajdzie jakiś admin czy juniorek, który będzie wchodził i próbował zamiatać co potrafi. Nie mówię, że osobiście nigdy nie będę miała zapierdolu, ale jak na razie jednak pracuję z domu i jak mam/mogę coś zrobić na forum, to to zrobię prędzej niż później, bo nie lubię, jak mi się zadania nawarstwiają. Po coś jednak tę łapę przy nicku mam, żeby od siebie jakoś dorzucać. Fantastycznych eventów nie poprowadzę, co najwyżej jakieś mediocre, ale gdzie mogę to pomogę.
• Na Jokerze gra tylko parę osób, ale jednak gra i sprawia im to frajdę. Mamy wątki alternatywne czy z przeszłości, można sobie w nich pisać, ale jak ktoś chce z tego zrobić trochę większe uniwersum, to dlaczego nie? Alternatywa nie jest wrzucana dlatego, że nie umiemy w prowadzenie głównej fabuły, bo dla mnie na przykład zwykłe RD nadal jest mega, lubię się wygłupiać, robić jakieś tępe rzeczy i pobyć sobie no-lifem żyjącym przez swoje postaci. I nadal chcę rozwijać je pod danymi kątami. Ale zachciewa się jednak czasem jakiegoś fantasy, bo to po prostu TEŻ jest fajne. Ale prowadzenie kilku for naraz to trochę chujówka, co nie, trochę sporo pracy, Merc by raczej nie ogarnął, a jakoś o fajnym forum z mocami ani widu ani słychu. I nawet jeśli na Nyhcie będą grały tylko trzy czy cztery osoby - imo to już coś. Bo, znowu, nikt nikogo nie zmusza, żeby brał w tym udział, ale też nikt nikogo nie zmusza, żeby ograniczał się do grania w tylko jednym uniwersum. A, znowu się powtórzę, nie widziałam forum z mocami, które akurat byłoby jakieś mega.

Jestem pewna, że napisałam to jak potłuczona, więc przepraszam, że to może brzmieć jak masło maślane. XDDDD

ALSO EDIT: pisałam tak długo że mi się wcięliście, więc część może być nieaktualna xDDDDDDDDD
Willy
Willy
Fresh Blood Lost in the City
Czw Sty 02, 2020 2:26 pm
*miejsce na gif z ziomeczkiem, który je popcorn*

Halko, wnioskuję o zastąpienie miejsca "wolna fabuła" (na samym dole strony głównej) informacją o nyht. Na pewno będzie to wyglądało ładniej niż te puste okienka. Poza tym nie wolno faworyzować jokera, ok?

I co to za fighterska atmosfera? Proszę wziąć głęboki wdech i wydech, uśmiechnąć się szeroko i nie straszyć reszty riverdalowej rodzinki. Panuje tutaj demokracja, a głos większości nie zawsze jest dobrym głosem, więc pewne rzeczy należy ponownie przemyśleć - tak jak w przypadku zmian wizerunku. Każdy głos jest ważny i należy liczyć się ze zdaniem innych, nawet jeśli nie do końca nam to odpowiada. A przede wszystkim dbajmy o dobrą atmosferę na forum, bo każdy z nas jest tutaj, by w jakiś sposób oderwać się od rzeczywistości i czuć się dobrze. Buziaczki cmokaczki.
Anonymous
Gość
Gość
Czw Sty 02, 2020 4:33 pm
*kaszl*

Ogólnie, to wpadł mi do głowy pomysł, by gdzieś w nowych ogłoszeniach (jak już zostaną stworzone) został dodany link do naszego telegramu. Wiem, że był kiedyś na stronie głównej i jego miejsce zajęła Stephanie, ale kiedy ja się pojawiłam na forum, to był to jakiś animu art i totalnie nie wiedziałam o co z nim chodziło i jeszcze wkurzał, bo nachodził mi na forum XD Więc zamiast tego fajnie byłoby dodać link gdzieś w ogłoszeniach, żeby rzucało się w oczy, a jednocześnie nie było denerwujące. W ten sposób ludzi nie odrzucałby martwy czat, bo wiedzieliby, że żyjemy i udzielamy się gdzieś indziej :"D
Jackdaw
Jackdaw
Czw Sty 02, 2020 6:07 pm
O, bardzo dobry pomysł z tym Telegramem! Dodam na pewno, tak jak niektórzy dają informację o discordzie. I faktycznie nie będzie nikogo wkurzać, bo przynajmniej będzie w jednym miejscu.

Willy, Wolna Fabuła, a może Poszukiwania? Mam wrażenie, że te drugie są bardziej martwe (natomiast przy tym pierwszym musimy się po prostu podzielić obowiązkami administracyjnie, by ktoś to regularnie aktualizował, ale to już sprawy wewnętrzne, tak) i potrafią się bardzo długo ciągnąć. Ewentualnie zawsze jakieś najświeższe poszukiwania moglibyśmy w sumie wrzucać w ogłoszeniach w jakimś małym polu, hm. Co sądzicie? Przykładowo jakiś prostokącik (serio nie za duży, taki by dosłownie wpisywać tam hasła), który by co kilka sekund przeskakiwał. I byłoby w nim 5 zapętlonych najświeższych poszukiwań.

Chciałem zapytać o coś jeszcze, ale teraz już nie pamiętam, więc jak sobie przypomnę to napiszę, tak.

EDIT. Już pamiętam. Jak ogólnie podchodzicie do rozwijanego menu? Szczerze mówiąc po przemyśleniu chyba nie chciałbym ładować najpotrzebniejszych tematów w ogłoszenia, bo będzie tam tego masa, za to przywrócenie rozwijanego menu od góry/boku, tak jak mieliśmy kiedyś wydaje mi się świetnym pomysłem. Nie zajmuje miejsca, a pozwala iść na skróty w każdym momencie.
Anonymous
Gość
Gość
Czw Sty 02, 2020 6:16 pm
5 zapętlonych w sensie jakiś slider z autoplayem? Jeśli tak, to dla mnie brzmi spoko.

Rozwijane menu brzmi spoko, pod warunkiem, że będą tam tylko linki do tematów, a nie na przykład te profilowe sprawy jak wiadomości itp, bo bym nie wytrzymała :'D
Jackdaw
Jackdaw
Czw Sty 02, 2020 6:19 pm
Yep, dokładnie coś takiego. ~

Nah, myślałem o tych serio podstawowych podstawach. Regulamin, rangi, spis zarezerwowanych wizerunków, takie klasyczne tematy. Żeby po prostu odciążyć ogłoszenia i pozostawić je ogłoszeniami. Newsy fabularne, forumowe i tym podobne.
Sheridan Kenneth Paige
Sheridan Kenneth Paige
The Writers Alter Universe
Czw Sty 02, 2020 7:03 pm
Meńiu wysuwankowe super, ja bym brała szanowała!

I w sumie pingpong dingdong łalałala bingbong z poszukiwaniami brzmi fajnie! Tylko nie wiem czy pomysł z tym, żeby to wolną fabułę dać na górę w takiej właśnie formie, a poszukiwania zostawić gdzie są, nie byłby bardziej guczi, bo jednak jest to bardziej bieżąca sprawa, ludzie mogą od razu po zerknięciu na ogłoszenia ogarnąć, do kogo bić z PW o jakiś szybki szpil, rozumiecie o co chodzi. Poszukiwania są jednak takie bardziej długoterminowe i nie aż takie eeeeeeeee URGENT. xD Tylko też nie wiem jak długo się takie autoplejki robi, a jednak ogłoszenia o wolnej fabule zmieniają się raczej częściej niż poszukiwania, więc jeśli to by był jakiś super dodatek do pracki, to skreślam swoją propozycję X"DDDD
Yurie Nakamura
Yurie Nakamura
Czw Sty 02, 2020 7:07 pm
Dla mnie skróty to dobra rzecz. Przynajmniej jest opcja, że faktycznie przeczyta się wszystko, co ważne.
Jackdaw
Jackdaw
Czw Sty 02, 2020 8:54 pm
Sheridan Kenneth Paige napisał:Meńiu wysuwankowe super, ja bym brała szanowała!

I w sumie pingpong dingdong łalałala bingbong z poszukiwaniami brzmi fajnie! Tylko nie wiem czy pomysł z tym, żeby to wolną fabułę dać na górę w takiej właśnie formie, a poszukiwania zostawić gdzie są, nie byłby bardziej guczi, bo jednak jest to bardziej bieżąca sprawa, ludzie mogą od razu po zerknięciu na ogłoszenia ogarnąć, do kogo bić z PW o jakiś szybki szpil, rozumiecie o co chodzi. Poszukiwania są jednak takie bardziej długoterminowe i nie aż takie eeeeeeeee URGENT. xD Tylko też nie wiem jak długo się takie autoplejki robi, a jednak ogłoszenia o wolnej fabule zmieniają się raczej częściej niż poszukiwania, więc jeśli to by był jakiś super dodatek do pracki, to skreślam swoją propozycję X"DDDD

Generalnie kwestia wejścia w panel, znalezienia odpowiedniej zakładki i zmienienia ręcznie. Dokładnie ta sama praca, nie mniej, nie więcej. Ale fakt, wolna fabuła jest bardziej nagląca. Tak zatem zrobimy! Wolna fabuła na górze, poszukiwania na dole. Albo w ogóle wykombinuję coś fajnego na te poszukiwania. Zobaczymy jak będę stał z weną, na razie mam już jakiś zarys w głowie.
Willy
Willy
Pią Sty 03, 2020 6:43 pm
Och, tak, tak! Rozwijane menu! Bardzo za nim tęsknie. Wszystko było pod ręką i nie trzeba było samemu wygrzebywać tematów. Jestem jak najbardziej za.
Well, najważniejsze jest to, by wolna fabuła i poszukiwania były aktualizowane. Przyznaję, że to pierwsze jest ważniejsze, a drugie to taki... dodatek. Drobnostka może nawet.
I ponownie o tym zawyję, ale gdy jestem w takim stanie jak teraz - po odsypianiu nocki, gdzie jeszcze się nie zdecyduję, czy śpię, czy już może jestem obudzony - te małe literki w oknie odpisu (hehe, kompletnie nie ogarniam właściwych nazw) są traagicznee, Mój mózg chce wybuchnąć. Błagam o powiększenie.
Mercury Black
Mercury Black
Administrator Sovereign of the Power
Pią Sty 03, 2020 9:03 pm
Willy napisał:I ponownie o tym zawyję, ale gdy jestem w takim stanie jak teraz - po odsypianiu nocki, gdzie jeszcze się nie zdecyduję, czy śpię, czy już może jestem obudzony - te małe literki w oknie odpisu (hehe, kompletnie nie ogarniam właściwych nazw) są traagicznee, Mój mózg chce wybuchnąć. Błagam o powiększenie.

Jako, że to kwestia kilku sekund - powiększyłem. Mam nadzieję, że teraz będzie wam wygodniej. Zwiększyłem też font przy:

cytatach
Kod:
kodach
Spoiler:

Choć zapewne zmienię je jeszcze nieco graficznie, by były wyraźniejsze i czytelniejsze.
Anonymous
Gość
Gość
Pią Sty 03, 2020 9:12 pm
Niektórzy bohaterowie nosza peleryny, a inni siedzą w kodach :hearts:
Sponsored content
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: