Mercury Black
Mercury Black
Administrator Sovereign of the Power
RIVERDALE - NOWA ODSŁONA 2020
Sro Gru 18, 2019 11:59 pm

Ostatnio zmieniony przez [MG] Mercury Kyan Black dnia Sro Lut 05, 2020 9:07 am, w całości zmieniany 1 raz
First topic message reminder :

- Wyobraźcie sobie, że tu właśnie jest jakaś porywająca, fantastyczna przemowa, która rozbudza wasze serca i tak dalej. -

Teraz na poważnie. Jako że jestem olbrzymim fanem powiedzenia nowy rok, nowy ja, postanowiłem że czas wywalczyć jakiś fajny nowy wygląd. I tutaj właśnie pojawia się główne pytanie do was.

W jakiej kolorystyce chcielibyście zobaczyć Riverdale?

Pozostać przy jasnej odsłonie, a może wręcz przeciwnie, wrócić do jakiejś ciemniejszej? Granaty z elementami czerwieni? Szarości? Cokolwiek przyjdzie wam do głowy - piszcie w temacie, zrobimy ankietę i wybierzemy kolorystykę wspólnie. Wtedy będę mógł usiąść i zacząć się bawić. Nie chcę obiecywać żadnych dat, bo z czasem u mnie bywa tragicznie (choć od Nowego Roku powinno być lepiej), ale trzeba mieć jakąś podstawę.

Ponadto jeśli macie wszelkie uwagi dodatkowe - także śmiało piszcie. Może macie w głowie jakiś konkretny wygląd ogłoszeń? Uważacie, że brakuje skrótów do najważniejszych tematów w formie rozsuwanego koła? CB nie powinno mieć autologowania, a może w ogóle powinniśmy z niego zrezygnować i na przykład zastąpić discordem? (Ale błagam nie, nienawidzę Discorda. *parsk*)
Dyskutujmy, w końcu to że ktoś rzuci swoją propozycję nie znaczy, że z miejsca zrobię "Tak, jasne. Klient nasz pan". Będę brał wszystko pod uwagę, ale nie będę wprowadzał wszystkiego jak leci, miejcie to na uwadze.

Czas zadbać o nasze forum!
M.

Anonymous
Gość
Gość
Re: RIVERDALE - NOWA ODSŁONA 2020
Pon Gru 23, 2019 10:43 pm
Ja też jestem za wróceniem do mangowych wizerunków. Głosowałam nawet przeciw zdjęciom na avatarach.
Riley Wolfhound Grimshaw
Riley Wolfhound Grimshaw
Fresh Blood Lost in the City
Pon Gru 23, 2019 11:08 pm
No to jak na razie mamy zdecydowaną większość. Poczekam na opinie reszty do końca roku (bo myślę, że naprawdę jeśli kogoś interesują w ogóle losy Riverdale to już zdążył się tu wypowiedzieć/zdąży do 2020, bo bez przesady) i ruszę z nowym wyglądem. Jeśli faktycznie będziemy w większości za powrotem do anime to dopasuję nam ofc wszystko pięknie pod anime styl.

Będę miał tylko pytanie/prośbę. Czy znajdzie się ktoś kto ewentualnie byłby chętny w pomocy z reklamą? Myślałem o ogarnięciu tematu informacyjnego na Edenie i takie tam, może odświeżenie bannerów i wpadnięcie na inne fora by poprosić o podmiankę i odświeżyć temat typu "hej, żyjemy i mamy się dobrze". Zwłaszcza, że nasz obecny banner nadal traktuje o mocno szkolnych klimatach, które obecnie u nas jednak wymarły.
Anonymous
Gość
Gość
Wto Gru 24, 2019 8:33 am
Można też zareklamować forum na fb. Przy okazji, w stopce są bannery for, na których od kilku miesięcy nikt nie napisał ani jednego posta. Mogę przygotować listę tych, które jeszcze się trzymają i sama powstawiać tam reklamy.
Meredith
Meredith "Aitch" Haze
Wto Gru 24, 2019 1:20 pm
bo myślę, że naprawdę jeśli kogoś interesują w ogóle losy Riverdale to już zdążył się tu wypowiedzieć/zdąży do 2020, bo bez przesady napisał:

Interesują, więc pozwolę sobie na głos – otóż ja osobiście jestem przeciwko klimatowi mangi i obrazkom w miejsce avków
(Ale wiem, że jestem w mniejszości, więc spoko )

ale generalnie cieszę się, że forum odżywa powodzenia
Mercury Black
Mercury Black
Sob Gru 28, 2019 9:14 pm
Przypominam, że czas na decyzję o wyglądzie został ustawiony do jutra. Określam też godzinę 15, bo czasu było więcej niż wystarczająco, by się wypowiedzieć choćby i w jednym zdaniu, a chcę coś zacząć działać zanim ruszę na Sylwestra.

Lei, ogarnę dziś te bannery, dzięki za wskazówkę. Usunąłem trzy nieaktywne fora z wymiany. Z reklamą będę wdzięczny za pomoc jak już podejmiemy decyzję i zrobimy nowy banner zamiast tych starych, więc na pewno się zgłoszę!

Dzięki za głos, Mere. ~
Louis Ashworth
Louis Ashworth
Sob Gru 28, 2019 10:55 pm
Przyszedł pan maruda niszczyciel dobrej zabawy, pogromca uśmiechów dzieci.
Nie spodziewałam się, że ludzie będą chcieli powrotu do mangi i anime na forum. Ja rzecz jasna jestem absolutnie przeciwko zmianie. Niestety, ale dla mnie mangowe wizerunki są niewystarczające dla wyrażenia charakteru postaci, zwłaszcza, że po wybraniu postaciom wyglądu nie jestem w stanie spojrzeć na nie w tym uproszczonym wydaniu. Rysunkowe semirealistyczne avatary ─ cholernie trudne do znalezienia. Jedynym rozwiązaniem w tym wypadku byłoby rysowanie, na co nie każdy ma umiejętności czy czas albo jedno i drugie.
Proponowana kolorystyka też mi się nie podoba ze względu na duże nasycenie. Nieco bardziej podobałyby mi się nieco przygaszone, ciemniejsze kolory. Też chcę przypomnieć, że turkus, burgundowy i musztardowy też zasługują na odrobinę uwagi. Jak nie teraz, to może kiedyś.
Co do fonta, tak, większy, plz, bo gówno widzę. Nie, żeby to jakaś nowość była w Sosnowcu. W sumie tyle.
Koryuu
Koryuu
Sob Gru 28, 2019 11:00 pm
To nie była proponowana kolorystyka tylko szablon w jakim macie zgłaszać swoje propozycje. Jeśli to co wrzuciłeś wyżej to twoja propozycja to wezmę pod uwagę, choć będę wdzięczny za wszelakie inne.
Sheridan Kenneth Paige
Sheridan Kenneth Paige
The Writers Alter Universe
Sob Gru 28, 2019 11:10 pm
Ja sobie za to pozwolę przytoczyć swój cytat:
Sheridan Kenneth Paige napisał:• jak już mówiłam i Merc też, można zawsze zbalansować to wszystko, mieć best of both worlds i narzucić jakiś efekt na zdjęcie tak żeby nie było zbyt... odstające xD tak że w sumie, zdjęciowicze by na tym aż tak nie ucierpieli;
Willy
Willy
Pon Gru 30, 2019 10:06 am
Omg, Merc, oficjalnie zabraniam czerwieni. Nie mam władzy, ale zabraniam. Przecież to boli po oczach i nie ważne, że to będą małe akcenciki. Nawet sama wzmianka o tym mnie rani ;')))))
Riverdale zawsze kojarzy mi się z granatowym. Jestem fanem ciemniejszych kolorów, bo lepiej wtedy mi się pisze, ale przyznaję, że obecna jasność całości też ma swój urok. Jak przez mgłę pamiętam, gdy było tutaj szaro i nieco mrocznie, ale wiem, że bardzo ciężko było mi się przestawić i dużo gorzej działało to na moje skupienie.
Można odrobinę powiększyć czcionkę w okienku odpisu (czyt. tu gdzie teraz piszę bla, bla, bla), by ślepi ludzie nie wsadzali nosa w monitor (bo okazuje się, że jest brudny i trzeba umyć, a chęci brak, meh, meh).
Co do avatarów, o których pisała Szeri - realne zdjęcia ssą. Animowane czy artowe wersje pozostawiają jeszcze nieco miejsca dla wyobraźni, więc zwykle po prostu lepiej się to sprzedaje - zwłaszcza na forach. Akurat mi udało się znaleźć Willy'ego, który wygląda najbardziej jak Willy z mojej głowy, ale zajęło to wieki i zmusiło mnie to naprawdę męczących poszukiwań.
Kiedyś okropnie nie lubiłem tego, że chat automatycznie mnie logował, bo ludzie byli jak "HELOŁ, ŁILI" a w mojej głowie było jedynie "OJOJOJ", ale przynajmniej ludzie ze sobą chętniej wtedy rozmawiają o pierdołach, a to poprawia atmosferę na forum. Oczywiście to nie zależy wyłącznie od tego, czy chat loguje automatycznie, ale jak dla mnie ma to swoje trzy grosze (omg, mój mózg jeszcze się nie obudził, czy to tak po polsku się mówiło?).
Mercury Black
Mercury Black
Pon Gru 30, 2019 8:02 pm
Termin był do wczoraj, sprawdzam dziś wyniki wyszły następująco:

3 osoby za zostawieniem zdjęć;
6 osób za powrotem do anime (ewentualnie 5, gdyby ktoś zamierzał się rzucić że hurr durr Willy wypowiedział się dzień po);

Niezależnie czy 6 czy 5... *fanfary* przy najnowszym wyglądzie wracamy do anime. Oczywiście jeśli ktoś będzie chciał sobie przerabiać zdjęcia pod arty to jak najbardziej może to robić, nikogo z kijem ganiać nie będziemy. Gdyby też ktoś wybitnie nie potrafił w Photoshopa i potrzebował z tym pomocy - zapraszam na PW. Zależnie od waszych chęci, możecie albo już się przestawić na anime avatary, albo łazić jeszcze ze zdjęciami, bo wiadomo że wszystko najlepiej się zgra jak już nowy styl będzie na miejscu.

W kwestii kolorystyki pójdziemy w granaty i ewentualnie jakieś szare/srebrne elementy (albo w kolorze przygaszonego beżu, jak na obecnym logu). Chyba, że coś mi się nagle wwali do łba i stwierdzę 'tak, to jest to'. Ale sam bym najchętniej pozostał przy granacie.
Plague Doctor
Plague Doctor
Wto Gru 31, 2019 2:17 pm
Fajne to ruszenie z kopyta. Szkoda, że po pół roku ciszy.

1. Kolorystyka w szarości/granaty jest jak najbardziej ok. Ciemne tło daje oczom odpocząć. Mieliśmy się nie bawić w wyglądy 'sezonowe' ale widzę, że jednak do tego wróciliśmy.
2. Zdecydujcie się co wy chcecie od tego forum. Było anime - było źle. Robiliśmy głosowanie, żeby zrobić bardziej realny wygląd ze zdjęciami, bo jednak RD straciło klimat manga/anime. Wtedy Merc mówił, że zrobić RD w stylu SL. Wygrały zdjęcia. Nagle mamy wracać do grafik. Ja wiem, że głosowanie było do wczoraj (życie mnie weryfikuje, mam większe problemy), ale to, że Sher czy ktoś inny miał problemy, żeby znaleźć avatar na postać jako zdjęcie - to z drugiej strony ja będę miała problem, żeby znaleźć arty na Plagę czy Wendigo. I stawiam, że nie tylko ja.
3. Kto mi obieca, że aktualny hype nie umrze za 2 tygodnie jak ludzie wrócą do pracy/studia? Bo jakoś jak ogarniałam Halloween to nikt nie był chętny do pisania oprócz 3 czy 4 osób (i godziny pracy poszły w pizdu). Przez ostatnie 4 miesiące RD siedziało cicho jak mysz pod miotłą i nagle wszyscy mają fazę na ruszanie forum, bo jest dużo wolnego. Później Merc pójdzie do pracy, Alan pójdzie do pracy i wszystkim faza minie?
4. Robicie kolejną alternatywę. Ok. Ale już był problem z Jokerem. Mamy RD, real life, a nagle pojawiają się nicki na future sci-fi, a teraz fantastyka rodem z Dragon Age. Ja wiem, pamiętam, że w którymś momencie wszyscy chcieli moce, ale RD robi się śmietnikiem, bo nikt nie ma pomysłu jak dalej pociągnąć fabułę rdzenia forum.
Mercury Black
Mercury Black
Wto Gru 31, 2019 2:27 pm
Jak widać niektórzy mają problem z zebraniem się do czegoś samemu i potrzeba, by ktoś wjechał i zrobił porządek. Choćby i po pół roku przerwy.

Wygląd został już przegłosowany i wracamy do anime. Zawsze będzie ktoś, komu nie będzie to odpowiadać i tyle, nie mam nic więcej do dodania w temacie. To nie była decyzja podjęta na przełomie 2-3 dni.

Nikt ci niczego nie obieca, bo to nie jest kwestia obiecywanek. Forum od zawsze powinno być tworzone przez wszystkich graczy, a nie dwie osoby. Aktywność zawsze będzie zwiększona, gdy ludzie mają wolne co jest chyba oczywiste (w sensie nie wiem, może niektórzy lubią pracować więcej jak mają zapierdol, pewnie są i tacy). Życie zawsze będzie ważniejsze od forum, a forum rozwijamy w czasie wolnym. Nie masz czasu wolnego, nie spędzasz całego czasu na forum. Serio trzeba to komukolwiek tłumaczyć? Wymyślajmy jak najwięcej póki mamy czas, a nie przypierdalajmy się do tego, że komuś się zechciało coś zrobić.

I bez urazy, ale kompletnie nie rozumiem co cię w sumie interesuje czy ktoś robi alternatywę, która jest alternatywą. Przecież nikt nie ma obowiązku grania w niej? To po prostu dodatkowy świat, który działa tak samo jak wątek poboczny. Będę wdzięczny za spojrzenie do strefy MG zamiast się rzucać o 'brak pomysłu na fabułę rdzenia', bo dyskusje też tam trwały przez ostatnich kilka tygodni, dokładnie w tym temacie, a z wielką chęcią przyjmiemy wszelkie łapy do pracy, zwłaszcza że pomysły są i czekamy tylko by z nimi ruszyć. A jak sama masz teraz zajebany okres i nie masz czasu na forum to zrozumiałe, po prostu zapoznaj się z tym w wolnej chwili i dołączysz kiedy będziesz chciała. O ile w ogóle będziesz chciała.
Plague Doctor
Plague Doctor
Wto Gru 31, 2019 2:39 pm
Wygląd został już przegłosowany i wracamy do anime. Zawsze będzie ktoś, komu nie będzie to odpowiadać i tyle, nie mam nic więcej do dodania w temacie. To nie była decyzja podjęta na przełomie 2-3 dni.

Nieważne, kiedy została podjęta. Ważne, że znowu jest zmiana, chociaż niecałe pół roku temu większość chciała zdjęcia i real life. Sam chciałeś SL. A teraz wróciła faza na arty - więc wracamy do artów.

Nikt ci niczego nie obieca, bo to nie jest kwestia obiecywanek. Forum od zawsze powinno być tworzone przez wszystkich graczy, a nie dwie osoby.

O błagam. Forum powinno być tworzone przez wszystkich - i graczy i MG i adminów. Przez pewien okres czasu nie było ani jednego ani drugiego ani trzeciego. Alan próbował z wydarzeniem - ludzie przestali pisać. Ja robiłam Halloween - wszyscy mieli wyjebane. Może pora zmienić mindset i zacząć się interesować rzeczami, które robią inni.

Wymyślajmy jak najwięcej póki mamy czas, a nie przypierdalajmy się do tego, że komuś się zechciało coś zrobić.
Nie przypierdalam się, że coś się dzieje. Przypierdalam się, bo dzieje się tak X raz odkąd wróciłam na forum. Hype, a później cisza.

Będę wdzięczny za spojrzenie do strefy MG
Robię 3 rzeczy jako MG. Nie moja wina, że ludzie nie odpisują.

I bez urazy, ale kompletnie nie rozumiem co cię w sumie interesuje czy ktoś robi alternatywę, która jest alternatywą.
Mój problem z alternatywą jest taki, że zamiast skupić się na RD to ludzie pójdą pisać na alternatywie, a potem będzie marudzenie, że na głównym forum nic się nie dzieje. Nagle robimy 4 rzeczy na raz, a później zaś to będzie stać. Nie wierzę w cuda.
Yurie Nakamura
Yurie Nakamura
Wto Gru 31, 2019 2:49 pm
Ja pragnę się nie zgodzić, co do kwestii realnych wizerunków. Grałam tu kiedyś, ale później trochę się posypało (z przyczyn prywatnych), chciałam wrócić nie raz, ale jak usłyszałam o realnych avatarach to sobie odpuściłam. Nie podpasowało mi to, nie dlatego, że kojarzy mi się to z sl, bo na takich również grałam i to często, ale tu było coś innego. To jedno z niewielu pbf'ów, gdzie była szata pod anime, dodatkowo szkolne. To mnie właśnie w głównej mierze przyciągało i dlatego z tego powodu chciałam tu wrócić, a słysząc, że jest powrót do starych czasów mam ochotę nadal tu grać i mam taki zamiar. Jeśli znowu będzie powrót do realizmu względem grafiki to ja odpadam w stu procentach.

Kwestia alternatywy, mi to lotto. Przychodzę tu dla fabuły, nie dla jej dodatku, w którym tak naprawdę nie muszę grać. Nie ma na to przymusu, mi to pasuje.

Kwestia kolorów na forum, dla mnie również bez różnicy, chociaż lubię stonowane i łagodne kolory.

Sprawa wolnego czasu wygląda tak, że ja rozumiem akurat mechanikę prowadzenia forum. Adminowałam i wiem, jak to wygląda od strony technicznej, gdy ma się pracę, życie prywatne i sto innych powodów. Prawda jest taka, że nie ma możliwości siedzenia i zajmowania się forum 24/7. To nie są te czasy, kiedy miało się 14-16 lat, chodziło się do szkoły i obowiązków było zero, a główną rozrywką był internet. Tyle ode mnie.
[joker] 0ctavian
[joker] 0ctavian
Wto Gru 31, 2019 2:53 pm

Ostatnio zmieniony przez [joker] 0ctavian dnia Wto Gru 31, 2019 3:00 pm, w całości zmieniany 1 raz
2.  No i właśnie te zdjęcia nie bardzo się sprawdziły. Anime przyciągało jednak więcej ludzi, więc czemu by nie wrócić do czegoś bardziej sprawdzonego?
3. Nikt. Nikt nie obieca.
Nie rozumiem. To mamy nic nie robić, bo wcześniej nie było czasu? Skoro teraz sporo ludzi ma czas i chęci, chyba warto to wykorzystać, a nie czekać, aż znowu multum spraw zwali się na głowy.
4. Wszystko jest uporządkowane. Ani Joker, ani nyth nie mieszają się z głównym RD. A nikt nie każe grać w tych dwóch opcjach na siłę. Serio.
Sponsored content
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: