Postacie NPC
Postacie NPC
Fresh Blood Lost in the City

Ostatnio zmieniony przez Postacie NPC dnia Sro Wrz 27, 2017 7:25 pm, w całości zmieniany 1 raz
First topic message reminder :

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 Anonymous_qrrphxa

@ANONYMOUS

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 Anonymous_qrrprxs

Puk puk.
Wszyscy się już zebrali? Doskonale. Mam nadzieję, że jesteście z siebie dumni, w końcu to dzięki wam Monica Tremblay jest teraz martwa, HA HA HA.
A może nie? Uważacie się za niewinnych? Chcecie sami wymierzyć sprawiedliwość? Może nawet czujecie się lepsi od policji?
Tik-tak. Czas ucieka.

Nie próbujcie opuszczać czatu. I tak nic wam to nie da. Poza tym chyba nie chcecie, by wasze dane trafiły na policję?

Krótki regulamin czatu.
1. Zostali do niego dodani wszyscy byli, jak i obecni uczniowie Riverdale, nauczyciele oraz mieszkańcy, którzy zgłosili chęć udziału w evencie.
2. Opuszczenie czatu grozi natychmiastowym aresztowaniem przez policję i oskarżeniem w sprawie śmierci Monici Tremblay. Co więcej, dziwnym trafem i tak automatycznie do niego wracanie. Czyżby wirus?
3. Jeszcze nie domyśliliście się do czego służy? To właśnie tutaj możecie anonimowo wymieniać się z innymi zdobytymi informacjami, by dojść do źródła prawdy.
4. Ujawniacie swoją prawdziwą tożsamość na własną odpowiedzialność. W końcu nie wiecie kto tak naprawdę założył chatroom.
5. Odpowiadając MUSICIE używać specjalnego kodu wypowiedzi. Zwykłe wiadomości tekstowe będą kasowane.
6. Jeśli chcecie wstawiać swoje domyślne avatary, pamiętajcie że muszą one mieć wymiary 100x150px (100px szerokości, 150px wysokości).
7. Dane osób z wulgarnymi nickami będą momentalnie przesyłane na policję.

Kod waszej wypowiedzi:

Bastien Lemaire
Bastien Lemaire

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 Na-Tropie_qrnhsnw

@Marcus

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 Gg2S1qu

Teraz jak o tym wspomniałeś, to faktycznie nie ma żadnej informacji o jakimkolwiek pogrzebie. Ten chat... to jest dopiero śmieszne. Ludzie, zaczęliście prosić o to, aby wysłał wasze dane na policje! To w jakim celu mamy nie pieprznąć tym wszystkim i stąd wyjść, skoro i tak nasze dane fruwają jak liście na wietrze. To się zrobiło żenujące. Jeszcze chwila, a zaczniemy go prosić o prawo do życia. Rozprawiamy o trupie dziewczyny, który leży w kostnicy (albo i nie) od kilkunastu dni. I co nam to dało? Tyle, że w naszym życiu jest więcej patologi niż dotychczas. Jeden utwór nudzi się po słuchaniu go w kółko przez kila dni.
[MG] Cyrille Montmorency
[MG] Cyrille Montmorency

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 Chatroomp_qrrphsh

@chinCHILL

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 OWcfwmw

Skoro tak się upieracie, że dziewczyna jeszcze żyje. Co raczej odrzucam, miałem kolejne spotkanie z wymiarem sprawiedliwości. Oni też są poddenerwowani tą sytuacją, a raczej nikt nie wczuwałby się aż tak w żart. Niesmaczny żart.
Brak informacji o pogrzebie możecie wytłumaczyć trwającym postępowaniem śledczym. Do czasu, aż nie odrzucą wszystkich możliwości nie pochowają dziewczyny, żeby mieć jej ciało pod ręką. Takie procedury.

A tak poza tematem pogrzebu, rzućcie okiem na to co znalazłem! Ciekawy wydruk rozmowy.

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 Wydrukpng_qrxhhre
(nie chciałem męczyć o skrócenie tego, więc zignorujcie dolną część)

Jak na moje, to Robert chciał pozbyć się dziecka, w końcu mogło to pogrzebać jego marzenia... hoho. Zapłacili za zabieg... Czyżby Monica jednak postanowiła tego nie robić?
Może poroniła?
Kto wie.
Ryan Jay Grimshaw
Ryan Jay Grimshaw

@NO_NAME

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 Defaultpn_qrrphnx

Samobójstwa nie mają bezpośrednich sprawców i nie sądzę, by ten chat powstał po to, by mało ważni ludzie zaczęli dopatrywać się swoich win w tym, do czego posunęła się Tremblay. Ktoś, kto nas tu ściągnął doskonale zdaje sobie sprawę z tego, co się wydarzyło. Szkoda, że nie przewidział takiego przebiegu wydarzeń, gdy zostawiał wszystkim rozwiązanie sprawy.
Wie o wskazówkach. Gdyby sama Tremblay zostawiła poszlaki, najpewniej sprzątnąłby je zanim ktokolwiek by je znalazł.
Przedstawione dotychczas poszlaki – poza samym wisiorkiem – nie są czymś, do czego miałby dostęp każdy, co jest dość jednoznaczne z tym, że mamy do czynienia z kimś z bliższego środowiska dziewczyny. I nie sądzę, by był to jej ojciec, który wątpliwe, że zawracałby sobie głowę zabawą w półśrodki, gdy miałby pod nosem tak oczywiste dowody, więc ktoś kto je tam zostawił chciał, żeby zostały znalezione przez kogoś innego. Czemu? Kto wie. Może sam ma związane usta.
„Porozmawiaj z rodzicami” – wygląda na to, że nie tylko sam Robert miał w tym swój udział. Choć nie jestem w stanie stwierdzić, na ile porzucenie Monici było jego decyzją, a na ile wpływem jego rodziców, walczących o pozycję majątkową w kraju. O ile nie sypie z rękawa zawieszkami ze specjalnym grawerem, całkiem możliwe, że z początku sam walczył o swój zakazany związek. Poczucie winy to jednak skurwysyństwo.

Może czas, aby policja bliżej przyjrzała się rodzinie Myhallów? Mam już wybrać się na komisariat czy czekać na zaproszenie?
Rosalie
Rosalie "Boo" Shizuo

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 Bunny-Rid_qrnhsne

@Saladass

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 LFT8nYF

To może wtrącę się po raz kolejny i podzielę ewentualnymi podejrzeniami.
Mon to uczennica klasy B, została oskarżona tu na tym czacie o narkotyki, stalking, dowiedzieliśmy się z plotek, że z tą sprawą może mieć jej ojciec związek. W końcu się dowiedzieliśmy, że Robert i Monica w klubie uprawiali seks - jak widać po dowodzie tekstowym jakim @chinCHILL się z nami podzielił Monica nie do końca została zgwałcona. Najwidoczniej doskonale wiedziała o tym, że Robert ją zbrzuchacił i do tego zmusił do usunięcia dzieciaka.

Jaka jest moja wersja? Dziewucha mimo że była dobrą uczennicą to jednak nie była tak grzeczna za jaką ją wszyscy uważamy. Narkomanka. Najpewniej Robert był osobą do której (pewnie nie jedynej) żywiła jakieś uczucie. Spotkali się w klubie, po kilka shotach stała się bardziej... śmiała? Poszli do łóżka, uprawiali seks i w jej mózgu pojawiły marzenia typu "jak cudownie byłoby żyć razem" - chociaż cholera wie, może jednak tą dwójkę coś łączyło bo oboje tego chcieli. Wpadła, on dzieciaka nie chciał i dał jej kasę na zabieg. Po usunięciu dziecka nie potrafiła sobie poradzić z wyrzutami sumienia i hoopp rzuciła się z dachu.

To chyba tyle z mojej strony, taką mam teorię \o/
Postacie NPC
Postacie NPC

@ANONYMOUS

Brawo. @NO_NAME twój książę już na ciebie czeka. Karoca podjedzie pod twój dom na sygnale w ciągu najbliższej godziny.

Czas chyba kończyć powoli tę farsę. Macie rację. I jej nie macie.
Najzabawniejsze w tej sytuacji jest to jak szybko dopasowaliście się do niej, szukając sensacji. Monica nigdy nie była narkomanką. Nie puszczała się z połową szkoły. Nie znajdywała też większej pociechy w alkoholu. Była po prostu dziewczyną, która nieszczęśliwie zakochała się w kimś, kto nie potrafił przeskoczyć własnego statusu społecznego.

Czas na ostatnie kroki. Jaki udział w tym miała rodzina Myhallów? I jaki udział miało w tym samo Riverdale? Przecież wszyscy tak usilnie próbowali wrobić szkołę, mówiąc że dziewczyna była gnębiona i dlatego rzuciła się z dachu. Co teraz? Nadal sądzicie, że szkoła jest winna? A może jest niewinna? Czy winny był Tremblay? Robert? Ludzka ignorancja.

Stuk puk. Stuk puk.
Ktoś puka do waszych drzwi.
Nie zamykajcie ich.
Odpowiedź tuż tuż.
Artem Domashnikov
Artem Domashnikov

@silence

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 KAay0kS

W to jest jeszcze ktoś zamieszany. [PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 11111110
Bastien Lemaire
Bastien Lemaire

@Marcus

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 Gg2S1qu

No i plany zrobiły puf... Hmm... ta kartka mówi wiele i w sumie nic. Pytanie czy napisała ją kobieta czy mężczyzna. Może Robert niekoniecznie był ukierunkowany na jedną płeć i cóż... No Monica się dowiedziała i załamała. Plus ta cała ciąża... To wszystko jakieś pogmatwane. Ale opis Saladass jest najbardziej trafny.
Przynajmniej tak mi się wydaje.
Mio Amakawa
Mio Amakawa

@Kirakira_Cat

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 YqbbNWx

Czy Wy w ogóle czytacie, co pisze Anon? Jeżeli oznajmuje, że Monica nie była narkomanką i to wszystko to tylko plotki, to najwyraźniej tak jest. Ten człowiek ma wszystkie dane. Wie najwięcej, bez wątpienia. Po prostu pomyliliśmy osoby, wcale nie mieliśmy do czynienia z Monicą. Może i była w klubie z Robertem. Może po prostu zrobili coś poza tym klubem. Może Robert poszedł do tego VIP Roomu z inną dziewczyną i to właśnie ona napisała tę kartkę.
Za bardzo sami się w tym wszystkim plączemy i pewnie najłatwiej byłoby zacząć od zera, wymazać wszystkie te plotki i fałszywe informacje z naszej głowy, bo inaczej one i tak będą się jakoś próbowały przedostać do naszych wersji. A jako, że nie jesteśmy policją, to nie wiemy, czyje było jakieś pismo, czyja była krew, czyj był grawer czy cokolwiek. Taka gra nie ma najmniejszego sensu, bo mamy już za dużo informacji-śmieci a za mało środków do analizowania dowodów.
Przepraszam za taki długi tekst, ale trochę mnie ruszył fakt, że mogliśmy wszyscy tak pomylić osoby. I zapewne część z nas zeznała w ten sposób, w jaki opisała wszystko tutaj. A to są fałszywe zeznania. Za to grożą kary... (´・ω・`)
Mio Amakawa
Mio Amakawa

@Kirakira_Cat

[PRIVATE CHATROOM] Who killed Monica Tremblay? - Page 13 YqbbNWx

I przy okazji... tak, to znowu ja, przepraszam za spam. D:
Przy okazji, zauważyliście, że rzekoma przyjaciółka Monici nagle zniknęła? Okej, może i wyłączyła po prostu powiadomienia. Ale co jak jej się coś stało? Albo po prostu upozorowała, że to nie ona jest, powiedzmy, Anonem, tworząc drugie konto? Może to ona była tą zazdrosną o Roberta i to ona stoi za całym czatem?
Oczywiście nie muszę mieć racji, to tylko taka teoria...
No i teraz tak sobie przypomniałam, że została tu wklejona cała ta lista "Mam już dość". Co, jeśli Monica nie miała dość faktycznego bycia "dziwką" czy "nikim". Miała dość tego, że ludzie tak ją widzieli. Przez te zdjęcia, przez plotki, przez to, że myśleliśmy, że jest narkomanką. Co jeśli nie zawiniliśmy nie nie pomagając jej, tylko tym, że stworzyliśmy właśnie taki obraz Monici. Prostytutki, narkomanki, ludzkiego zera, które tylko biega za pierwszymi lepszymi osobami z wywieszonym ozorem.
Postacie NPC
Postacie NPC

@ANONYMOUS

Gratulacje. Wygląda na to, że ten czat wcale nie był taki bezsensowny jak można się było wydawać. Dzięki waszej ingerencji policja w końcu natrafiła na odpowiedni trop. Podejrzewam że i tak dowiecie się wszelkich szczegółów w najbliższych wydaniach gazet. Przyszedł zatem czas, by się rozejść. Powiem wam zatem jeszcze kilka rzeczy.

Nazywam się Robert Myhall.
Jestem winny morderstwa Monici.
Jestem winny śmierci naszego dziecka.
A wszystko dlatego, że byłem zwyczajnym tchórzem.
Monica nie była żadną ćpunką, alkoholiczką ani tym bardziej dziwką.
Ona była z klasy B, ja z klasy A, a mimo wszystko się w sobie zakochaliśmy.
Nie było w tym winy szkoły, ani nikogo z was. Jedynie mojej zamkniętej, ignoranckiej rodziny.
I w końcu wszyscy dostaniemy to na co zasłużyliśmy.
Dziękuję wam.

UWAGA! By opuścić czat, KAŻDY kto napisał na nim choć jedną wiadomość, musi wylosować numer przy pomocy rzutu kostką eventową.
Rzucacie raz, a wynik podajecie w tym temacie. Macie na to dwa tygodnie.
Ci którzy zignorują polecenie, dostaną w prezencie od losu całkowitą utratę majątku i posiadanej rangi (i tytułów, jeśli takowe posiadają) bez możliwości odzyskania jej przez najbliższych kilka miesięcy.

Podsumowanie eventu pojawi się w najbliższym numerze Vancouver News.
Raz jeszcze gorąco dziękujemy wszystkim za aktywny udział. Bez was ten event nie miałby większego sensu. Nagrody i punkty umiejętności zostaną rozdane na dniach.
Mercury Black
Mercury Black
Administrator Sovereign of the Power
@PSYCHO_WOLF has logged off the chat.
Mercury Black
Mercury Black
The member '[늑대] Mercury Kyan Black' has done the following action : Dices roll

'Kostka Eventowa' : 76
Ryan Jay Grimshaw
Ryan Jay Grimshaw
@NO_NAME has logged off the chat.
Mercury Black
Mercury Black
The member 'Ryan Jay Grimshaw' has done the following action : Dices roll

'Kostka Eventowa' : 1
Riley Wolfhound Grimshaw
Riley Wolfhound Grimshaw
@BARKING_SCOFFER has logged off the chat.
Sponsored content
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: