▲▼
First topic message reminder :
Ban, bo Ciebie nie nazywam Kawką.
Ban, bo Ciebie nie nazywam Kawką.
Ban za pozajmowane przeze mnie fabuły.
Ban, bo nie wyszedł Ci ban.
Ban, bo tego nie zauważyłem, damn. Uroki pisania z telefonu.
Ban za heterochroNię.
To jakiś nowy rodzaj bycia hetero?
EDIT: Jest i definicja!
heterochronia [gr. héteros ‘inny’, chrónos ‘czas’], przemiana ewolucyjna prowadząca do przesunięcia momentu i tempa powstania jakiegoś narządu w trakcie ontogenezy w stosunku do jego przodków ewolucyjnych;
heterochronia bywa też rozumiana jako nierównomierna ewolucja rozwoju osobniczego organizmu; może mieć charakter akceleracji, kiedy rozwój narządu ulega podczas ewolucji przyspieszeniu w stosunku do innych narządów, lub retardacji, kiedy ulega opóźnieniu; współcześnie heterochronii przypisuje się wielką rolę w ewolucji.
To jakiś nowy rodzaj bycia hetero?
EDIT: Jest i definicja!
heterochronia [gr. héteros ‘inny’, chrónos ‘czas’], przemiana ewolucyjna prowadząca do przesunięcia momentu i tempa powstania jakiegoś narządu w trakcie ontogenezy w stosunku do jego przodków ewolucyjnych;
heterochronia bywa też rozumiana jako nierównomierna ewolucja rozwoju osobniczego organizmu; może mieć charakter akceleracji, kiedy rozwój narządu ulega podczas ewolucji przyspieszeniu w stosunku do innych narządów, lub retardacji, kiedy ulega opóźnieniu; współcześnie heterochronii przypisuje się wielką rolę w ewolucji.
Ban, bo też zawsze zwracam uwagę na ten błąd.
Ban za nazwanie zespołu Tarnation.
Ban, bo było już za to dużo banów.
Ban bo powinniśmy czytać więcej yaoiców.
Ban, bo przez ciebie przeczytałem to już dwa razy, a update będzie niewiadomo kiedy... *kaszl*
Ban za czytanie yaoiców.
Ban za zrzucanie mnie na ziemię.
Ban, bo powinieneś mnie bronić.
Pozwolenia na tym forum: