Alex Wright
Alex Wright
Fresh Blood Lost in the City
Pilnie poszukiwani!
Nie Paź 25, 2015 10:59 pm
Witam, witam. Miło, że tu zawitałeś/aś, ale do rzeczy.
Z powodu nudy postanowiłam stworzyć kolejną postać. Ba, mam aż dwa pomysły! Tylko tu powstaje jeden mały problem, a dokładnie jedna z tych osóbek do istnienia potrzebuje drugiej. I tu się zaczynają schody.
Ale zacznijmy od początku.
Tworzę dwie postacie, jedną z nich jest młoda kobieta, była wojskowa. Potrzebuję do niej kogoś cierpliwego, przyjacielskiego i najlepiej powyżej 24 roku życia, kto byłby w stanie wyciągnąć moją postaci z domu. Hope miała ostatnimi czasy nieco problemów. No i ogólnie straciła czucie w nogach. Jeździ przez to na wózku inwalidzkim.
Drugą postacią jest młody chłopak. Edward, dwadzieścia lat. W miasteczku będzie pracować jako barman. Na codziennie dość spokojny i opanowany. Mimo to jest wesoły, przyjacielski, bystry, oddany. Od 14 życia wychowywany przez ciotkę z powodu śmierci rodziców w wypadku. Poszukuje dla niego młodszego rodzeństwa. Najlepiej brata, ale może być i siostra. Jestem za relacjami raczej pozytywnymi, nie pogardzę jednak jakimiś małymi lub większymi zgrzytami między nimi. W razie jakiegoś pomysłu postaram się go jakoś związać z moją postacią.
Jestem otwarta na propozycje. Więcej informacji na gg (42267222) lub na pw.

Oba aktualne
Anonymous
Gość
Gość
Re: Pilnie poszukiwani!
Nie Kwi 10, 2016 11:36 am
Okej, tak ostatnio myślałam, że przydałyby się jakieś relacje dla moich dwóch ludków. Ogólnie jestem otwarta na propozycję. Nie pogardzę jakimiś bardziej rozbudowanymi i skomplikowanymi. Te na dole mogą być jakąś podpowiedzią, choć to będą raczej ogólniki. Resztę wolałabym obgadać na gg lub pw.

Alex:
*współlokatorka - przydałoby się z kimś zamieszkać, co nie? Tu jestem otwarta na propozycje. Można to rozwinąć w kilka stron, to zależy od pomysłu i charakteru tej drugiej osóbki.
* kumple/ziomy - cóż, nie ma co się raczej nad tym rozwodzić. Ot, to ludzie, z którymi można iść na piwo, fajki, wagary, powałęsać się czy zrobić gdzieś rozróbę.
*przyjaciel, przyjaciółka - co ich różni od tych wyżej? Na pewno silniejsze przywiązanie Alex do nich. To jest ten typ, dla którego dziewczyna jest gotowa sobie rękę uciąć i bez wahania im pomoże czy ruszy za nimi w ogień. Wright jest wobec nich bardziej otwarta. Ba, zdarza jej się żalić. Oczywiście jest to dość wąska grupa ludzi. (0/3)
*wrogowie - no co tu dużo mówić? Wright ich nie lubi, a oni jej. Dogryzki, oschły ton, wyzwiska, nienawiść, zimne spojrzenia, a czasem nawet rękoczyny.
*była/były - trochę byli razem, a potem się coś jebutło i koniec.
*zauroczenia - tak, idzie to w obie strony. Tu trzeba być w razie czego gotowym na odmowę jeśli chodzi o uczucie Alex.
*frajer do wykorzystania - "hej, stary! Nie masz może kasy/fajek/pracy domowej?". Tak, ta relacja ma opierać się na wykorzystywaniu tej drugiej strony. Raczej nic zażyłego  ze strony Amerykanki. Z drugiej strony do obgadania.
*zespół/ziom do grania/śpiewania - nie ma co ukrywać, że Alex kocha muzykę. Matka natura nie skąpiła jej głosu ani umiejętności grania. Raczej nie trudno byłoby znaleźć ludzi, którzy nie podzielali jej pasji i gdzieś się nie spotkali. Relacja do omówienia bądź napisania na fabule. Raczej się skłaniam w tym wypadku do czegoś pozytywnego.

Edward:
*rodzina - przydałby się ktoś, z kim chłopak byłby spokrewniony. Relacja wcale nie musi być pozytywna.
*ziom/kumpel - ktoś do wspólnej zabawy, pójścia na piwo, pogrania, pośmiania się i takich tam.
*przyjaciel/przyjaciółka - tak samo jak w przypadku Alex. W skrócie: 3 w nocy, ktoś dzwoni, zaspana osoba odbiera.
- Stary, słuchaj jestem w Meksyku w więzieniu
- W którym? Daj mi 3 godziny, zaraz będę.
*wrogowie - tak samo jak u Alex, no ale nienawiść bardziej po cichu. W końcu jesteśmy dorosłymi, prawda?
*szef/współpracownicy/ludzie z baru - wiadomo, gdzie pracuje Edward. Raczej nie trzeba się domyślać, że poznaje różnych ludzi, często bardzo odmiennych. Znajomi z pracy, pijani ludzie, którzy mu się zwierzają i takie tam.
*zauroczenie - to samo co w przypadku Alex. Może się przerodzić w coś więcej, ale to również fabularnie.
*była dziewczyna - Edward raczej nie jest typem casanovy. Pochodzili razem, ba, może myśleli o czymś więcej, ale coś nie pykło. Przewiduje tylko jedno miejsce w tym wypadku.
*znajomi z gier - poznali się przez internet, zazwyczaj przez gry. Mogą się znać na prawdę albo nie.
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: