Czy chcecie mieć możliwość używania zdjęć na avatarach?

6 - 46%
5 - 38%
2 - 15%

Wszystkich Głosów: 13

Poll closed
Mercury Black
Mercury Black
Administrator Sovereign of the Power
Update Avatarów
Sob Maj 19, 2018 4:06 pm

Ostatnio zmieniony przez Mercury Kyan Black dnia Nie Maj 27, 2018 5:32 pm, w całości zmieniany 2 razy
Dzisiejszego dnia poruszyliśmy z Alanem kwestię avatarów na forum. Nasze forum już od dłuższego czasu jest na dość specyficznym etapie gdzie równie często co avatarów anime, używamy tych w stylu semi-real. Rozmawiałem też z kilkoma osobami, które żałowały że nie można u nas używać zdjęć.

Do tej pory wymawialiśmy się estetyką. Mieszane avatary anime i zdjęcia nie wyglądają tak dobrze jak w jednym gatunku. Tyle że z drugiej strony avatar jest jedynie wizualizacją naszej postaci, a nie całym jej tworem. Mówiąc wprost - co kogo obchodzi jak sami widzimy swoją postać? Forum jest w końcu dla nas. To my mamy czuć się na nim dobrze. I tutaj właśnie pojawia się nasze pytanie. Czy chcielibyście żebyśmy umożliwiali używanie zdjęć na forum na równi z artami?

Prosimy by każdy głosował TYLKO JEDNYM KONTEM i wysłał potwierdzenie głosu na pw Moderatora/wypowiedzenie się w temacie.

Ankieta potrwa równo 7 dni.
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Fresh Blood Lost in the City
Re: Update Avatarów
Sob Maj 19, 2018 4:09 pm
Jestem za zdjęciami. Coraz trudniej jest mi szukać artów na postacie, jest z nimi ten problem, że trudno mi dopasować postać wiekiem, przy czym rzadko znajduje się ładne arty, które da się dobrze przerobić. Już kiedyś prowadziłem forum, na którym pozwalałem używać tego i tego i jakoś nikt na tym nie ucierpiał.
Sheridan Kenneth Paige
Sheridan Kenneth Paige
The Writers Alter Universe
Sob Maj 19, 2018 4:30 pm
Ogólnie sama zdjęć jakoś nie używam, ale to dlatego, że nadal mam trochę takich... hamulców przed tym? Nie zmienia to jednak faktu, że gdyby można ich było używać na równi z artami i nie zrezygnowalibyśmy z żadnej opcji na rzecz tej drugiej - jestem jak najbardziej za ich wprowadzeniem. Mam parę rzeczy, które aż świerzbią, żeby użyć ich na moje postaci, więc totalnie nikt by na tym nie ucierpiał. A kwestia estetyki... jasne, wydaje się to nieco dziwne, bo forum wygląda jak takie pół-mangowe, a pół-sl, ale... błagam, na RD są same dzikusy, kogo to boli. XD
Riley Wolfhound Grimshaw
Riley Wolfhound Grimshaw
Sob Maj 19, 2018 5:52 pm
No ja to się podpiszę pod Sher i Alanem. Uzasadniłem w sumie swój punkt widzenia i tak w pierwszym poście, więc nie będę się powtarzał.
Anonymous
Gość
Gość
Sob Maj 19, 2018 6:55 pm
Myślę, że jeśliby to miało ułatwić życie obecnym użytkownikom oraz mogłoby nawet ściągnąć nowych, którzy mieli opory ze względu na to, że można używać tylko artów, to czemu by nie.
Hurricane
Hurricane
Sob Maj 19, 2018 8:21 pm
Mhm, ja również jestem za równouprawnieniem! Tym bardziej, że w podpisach można używać zdjęć czy gifów przypominających wyobrażenie naszej postaci, myślę, że to mogłoby się zgrywać estetyką.
Brenda Fitchner ♥
Brenda Fitchner ♥
Nie Maj 20, 2018 12:11 pm
Również jestem za! Szczerze mówiąc nie widzę powodu, dla którego to nie miałoby zostać wprowadzone. Jeżeli avatar jest ładny i ogólnie pasuje do forum to chyba nie ma różnicy czy jest na nim postać z animango czy rl człowiek :u
Naoto Namikaze
Naoto Namikaze
Nie Maj 20, 2018 8:03 pm
Nope! Nope! Nope! Dobra, ja wiem iż pewnie wprowadzenie realnych avków byłoby czymś ułatwiającym jednak no jak dla mnie psułoby estetykę, gdzie połowa osób ma avki postaci z anime, a nagle druga połowa wyskakuje z aktorami etc. A przynajmniej ja mam takie odczucie.
Artem Domashnikov
Artem Domashnikov
Nie Maj 20, 2018 8:07 pm
Eee mi to tito :3

Wypowiedź roku, dziękuję pozdrawiam
Illiana Fang
Illiana Fang
Nie Maj 20, 2018 8:48 pm
A ja poniekąd popieram wypowiedź Naoto. W sumie przyszłam na to forum głównie z racji na rysunkowe avatary, bo realnych nie jestem w stanie ścierpieć. Rivendale wydaje mi się być wyjątkowe pod tym względem i... inne, gdyż wszystkie SL'e dookoła mają mordki gwiazdeczek. Wprowadzenie zwykłych zdjęć z pewnością przyczyni się do większej ilości chętnych graczy (przybrną Ci z typowych Sli), ale jednocześnie sprawi, że to będzie takie samo forum jak każde inne.
Frea Aristov
Frea Aristov
Pon Maj 21, 2018 10:40 am
W sumie to też wolę arty - czy to używać, czy się im przyglądać. Mają w sobie jakiś specyficzny klimat, nie to co mordki bohaterów filmów dla nastolatek... ^^'
Ja jestem za zostaniem przy animcach, ale to jest trochę tak, jak wyżej napomknęła Illiana: niech admini zadecydują, czy chcą by ich forum miało dużo użytkowników czy było po prostu inne ^^
Uważam, że część osób odstraszają arty, część zwykle zdjęcia, a część przerazi się na widok misz-maszu.
Jeszcze taki się nie urodził, co by wszystkim dogodził
Koss
Koss
Pon Maj 21, 2018 12:51 pm
Well whatever, nevermind.
Sigrunn Northug
Sigrunn Northug
Pon Maj 21, 2018 12:59 pm
Ja podczepię się pod parę ostatnich głosów. Jestem zdecydowanie przeciw robieniu misz-maszu, a większość powodów zostało już wymienionych powyżej:

1. Estetyka. Forum z animcowymi/rysunkowymi avatarami jest spoko. Forum ze zdjęciami też jest spoko. Forum z miksem tych dwóch nie wygląda spoko. Nie wyobrażam sobie w jednym temacie widzieć ubogi animcowy rysunek, a pod spodem wyjebiste zdjęcie Niny Dobrev czy kogo się tam bierze na wizerunek. Byłam raz na takim forum, widziałam i uciekłam, bo zwyczajnie bolało to w oczy.  
2. Żeby uniknąć podpierdalania sobie wizerunków, najprawdopodobniej musielibyście zacząć prowadzić obowiązkowe rezerwacje wizerunków, a wiadomo, jaki zwykle jest z tym bajzel. Ktoś nie zaklepie, ktoś komuś zabierze, ktoś nie wchodzi miesiącami i blokuje wizerunek komuś innemu. W przypadku rysunkowych jest o niebo łatwiej, bo ma się jednak większe pole do popisu: można wziąć losowego arta przedstawiającego nikogo konkretnego i nie przejmować się, czy ktoś inny nie ma już tej postaci na avatarze. Z kolei robienie rezerwacji np. tylko na realne wizerunki byłoby... dziwne? Nie wiem, czy mnie rozumiecie, mam nadzieję, że tak.
3. Jak wspomniała Frea: są zwolennicy realnych wizerunków, są zwolennicy artów. Zwykle się nie mieszają. W momencie gdy zrobi się misz-masz, sporą część osób to odrzuci. Zresztą, forum jest utrzymywane raczej w animcowym klimacie, więc raczej osoby z typowych wizerunkowych SL'i tak czy siak będą miały awersję.
4. No i nawiązując do tego oraz do posta Illiany: to, co czyni Riverdale wyjątkowym wśród masy innych SL'i (bo nie wiem, jak inaczej można określić ten gatunek. Uznajmy, że to animcowy SL) jest właśnie fakt, że używa się na nim artów, nie wizerunków. To jest coś charakterystycznego od samego początku i to mnie tu przyciągnęło. Gdy wrzuci się tu zdjęcia, popsuje to nieco wizerunek forum i de facto będzie to wyglądać tak, jakby administracja nie mogła się zdecydować i próbowała dogodzić wszystkim, a w efekcie nie satysfakcjonuje w pełni nikogo.

Także miśki, kocham was, ale uważam to za wyjątkowo beznadziejny pomysł. :<
Mercury Black
Mercury Black
Administrator Sovereign of the Power
Nie Maj 27, 2018 3:38 pm
W ostatecznym rozliczeniu wyszło:

6 głosów na tak.
4 głosy na nie.
2 głosy na wszystko jedno.

Niepotwierdzone głosy nie były wliczane do puli. Trochę przykre, że tak mało osób postanowiło się wypowiedzieć, ale w takim razie milczący zostają po prostu wrzuceni do worka "wszystko mi jedno".

Wraz z dniem dzisiejszym wszyscy użytkownicy mogą używać zdjęć na avatarach. Dziękujemy za oddanie głosów tym którym chciało się ruszyć. You da best, guyz.
Sponsored content
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: