Mercury Black
Mercury Black
Administrator Sovereign of the Power
[MESSENGER] ALAN/MERCURY
Pon Gru 16, 2019 2:26 pm
First topic message reminder :

Alan.

Mam pięć argumentów według których po przeprowadzce powinniśmy mieć nowego psa.

Spójrz na niego.

Mercury Black
Mercury Black
Re: [MESSENGER] ALAN/MERCURY
Pią Sty 31, 2020 12:23 am
Alan, tego sera jest tu tyle, że mógłbym się w nim kąpać w moim jacuzzi.

Nie żartuję.

A widziałeś moje jacuzzi.
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Fresh Blood Lost in the City
Pią Sty 31, 2020 4:40 pm
Świetny pomysł. Urządzimy serowe fondue w jacuzzi.
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Wto Lut 11, 2020 9:42 pm
Na górze róże, na dole trzcina, oby nie wyrwała cię jakaś dziewczyna.

Dobra, jebać poezję. Słyszałem o tej całej walentynkowej imprezie, ale koniecznie musimy tam iść? Mam lepszy pomysł niż tłoczenie się wśród obściskujących się par.
Mercury Black
Mercury Black
Sob Lut 15, 2020 12:16 am
Pfft. Nie ma na tym świecie ani jednej dziewczyny, która mogłaby zdjąć moje oczy z Alana Paige'a.

Chłopaka zresztą też nie.

Szczerze mówiąc wolałbym tam nie iść. Wysłałem Saturna na randkę w ciemno, będzie chciał mnie zabić, więc im później to zrobi tym lepiej.

Co to za pomysł?
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Sob Lut 15, 2020 12:32 am
Tak myślałem. Nie zawiodłeś mnie i tym razem, książę.

O. Świetnie się składa. W sensie, że nie chcesz tam iść, a nie, że załatwiłeś Saturnowi randkę z jakimś samobójcą. I że sam najwidoczniej też nim jesteś...

Ale dobra. Ze mną będziesz bezpieczny. W razie czego powiem, że cię upiłem i nie myślałeś trzeźwo. Poza tym zabiorę cię tam, gdzie ciężko będzie cię znaleźć. W dodatku będziemy mieć tajną broń, która stopi nawet najbardziej zlodowaciałe serca. Mówię ci.

No to do rzeczy, choć nie wiem, czy ci się to spodoba...

Moja babcia koniecznie chce cię w końcu poznać. Wiem, że to nie brzmi jak spełnienie walentynkowych marzeń, dlatego powiedziałem, że spróbuję namówić cię na obiad. Potem możemy skoczyć do kina i gdzie tylko będziesz chciał. Co ty na to?
Mercury Black
Mercury Black
Sob Lut 15, 2020 12:36 am
Spokojnie, użyję mojego niezawodnego uroku osobistego, gdy już będzie chciał zadać ostatni cios. Na pewno zmięknie. A ten samobójca kręci się obok niego od dłuższego czasu, więc postanowiłem mu nieco dopomóc. Wiesz jaki jest Saturn.

Co do naszej randki, mam kilka pytań.

1. Podjedziesz po mnie czy podasz mi adres?
2. O której się widzimy?
3. Co lubi twoja babcia?
4. Gdzie tylko chcę obejmuje Riverdale, Kanadę, całą Amerykę czy wszystkie kontynenty?
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Sob Lut 15, 2020 12:51 am
Najwidoczniej nie do końca go znam. Nie na tyle, by dostrzegać tę potrzebującą stronę. Teraz nie wiem, czy dopingujesz samobójcy, czy chcesz mu uświadomić, że to wszystko nie ma sensu.

1. To raczej kiepski sezon na motocykle. Wspominałem już, że nie mam samochodu? 4490 W 11th Ave

2. Myślę, że 15 będzie w porządku. W praktyce, o której ci pasuje, bo będę na miejscu od rana.

3. Lubi mojego chłopaka. Wystarczy? Jeśli koniecznie musisz coś przynieść, wystarczą kwiaty.

4. Mogłem spodziewać się tego pytania... Tam, gdzie zdążymy dostać się jeszcze dziś i wrócić jutro przed 19. Mam pracę. Jak załatwię urlop, polecimy gdzieś na dłużej, stoi?
Mercury Black
Mercury Black
Sob Lut 15, 2020 12:59 am
Będzie co ma być. Mogę wspomóc los, ale nie będę w niego ingerował i decydował o wyniku końcowym.

A tak na serio to mszczę się na nim za to, że zeżarł mi ostatnio mój ulubiony pudding. Ojciec przywiózł mi go z Korei, więc następny dostanę najwcześniej za 2-3 tygodnie. Do dupy.

1. Zanotowane.

2. Będę o 16, okej? O 14.30 dopiero kończę praktyki, więc będę miał czas na podjechanie do domu przebranie się i tak dalej.

3. Kwiaty, świetnie. Jakieś szczególne czy mam wykupić całą kwiaciarnię?

4. Świetnie, w takim razie lecimy do Toronto. Kupiłem już bilety. Wylot o 22, powrót na 18.
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Sob Lut 15, 2020 9:23 am
Kiedy myślisz, że panicze z dobrych domów to poważni ludzie...

Widzę, że wpakował się z tobą w poważny konflikt. Zjadł mi pudding, więc postanowiłem zrujnować jego święty spokój. Gorzej, jeśli mu się spodoba i teraz już za każdym razem będzie podkradał twój deser.

Dobra, przekażę jej. Zakładam, że będzie miała wszystko gotowe już na 15. Spróbuję jakoś pohamować jej entuzjazm.

Black, masz kupić jeden bukiet. JEDEN. Wolałbym, żeby moja babcia nie zeszła na zawał. Jasne? Mogą być nawet cholerne goździki.

Przecież napisałem do 3 minuty temu, jak mogłeś kupić już bilety? Zresztą, przynajmniej nie wymyśliłeś sobie Europy czy Azji.
Mercury Black
Mercury Black
Sob Maj 30, 2020 2:37 am
Alan?

Pewnie już śpisz, ale mniejsza.

Mógłbyś zerknąć w weekend na mój samochód? Znowu mi się świeci jakaś lampka.

Normalnie po prostu bym go sprzedał i kupił nowy, ale po twojej ostatniej reakcji "trzeba było wymienić olej" wolę zapytać, zanim znowu wyśmiejesz mnie na środku ulicy.

I to wcale nie jest pretekst, żeby cię zobaczyć.

Miałem tragiczny dzień.
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Sob Maj 30, 2020 2:21 pm
Przynajmniej dobrze mnie znasz. Wiedziałem, że nauczenie mnie włączania powiadomień któregoś dnia skończy się nagłą pobudką.

I jasne, że zerknę. Chyba nie sądzisz, że pozwolę ci oddać sprawny samochód? Może jeszcze powiesz mi, że zanim mnie poznałeś, zdarzało ci się wysłać jakieś porsche na złom...

Tragiczny dzień? Czemu?
Mercury Black
Mercury Black
Sob Maj 30, 2020 3:16 pm
Spokojnie, po prostu je sprzedawaliśmy. Pamiętajmy, że jesteśmy ludźmi biznesu, nie wyrzuciłbym samochodu na złom. Raczej.

Żartuję.

Ktoś ukradł materiał dowodowy. Ponad kilogramowy worek kokainy. Jedno, wielkie zamieszanie. Odcięli cały budynek, psy, przesłuchania, przeszukiwanie biurek i naszych przedmiotów osobistych, telefonów, sprawdzanie kamer... padam na pysk.
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Sob Maj 30, 2020 6:39 pm
Raczej. Wolałem z góry wybić ci ten pomysł z głowy.

Chociaż udało im się znaleźć sprawcę? Słabo, gdyby cała ta męcząca rewizja poszła na marne. Poza tym domyślam się, że nie przywykłeś do znajdowania się na liście podejrzanych.

Nie żebym sam miał za sobą jakąś kryminalną przeszłość...
Mercury Black
Mercury Black
Sob Maj 30, 2020 6:52 pm
Nie udało, ale mają kilku podejrzanych, więc reszta z nas może nieco odetchnąć. Tak czy inaczej atmosfera jest wyjątkowo słaba, w końcu jakby nie patrzeć, ciężko nagle zostać postawionym w sytuacji gdy ktoś komu ufałeś może być potencjalnym złodziejem.

Zawsze pojawiają się te niewygodne pytania. Po co to zrobili? Wzięli ją dla siebie, a może są zamieszani w coś większego? Czy mnie też kiedyś okłamali bądź okradli?

Ważne, że wyszedłeś z całego bajzlu jaki miałeś wokół siebie, Paige. Nikt nie będzie cię oceniał przez pryzmat przeszłości.

A jeśli któryś się odważy to pokażę im gdzie ich miejsce.
Alan Hayden Paige
Alan Hayden Paige
Sob Maj 30, 2020 11:11 pm
Przynajmniej krąg poszukiwań się zawęził. Na przyszłość będziesz już wiedział, że lepiej mieć się na baczności. Nie chcę wyjść na sceptyka, ale chyba wszędzie znajdzie się jakiś sukinsyn w przebraniu dobrego kolegi z pracy.

Wiesz, że niespecjalnie przejmuję się oceną innych. Ale mam nadzieję, że nikt nie jest na tyle zaparty, by grzebać w tej przeszłości, jeśli mogłoby to postawić w gorszym świetle ciebie.

Ale może to nie jest najlepsza pora do zastanawiania się nad tym.

Nie powinieneś się przypadkiem wyspać?
Sponsored content
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: